Ongeveer driehonderd Amtelveners brachten in september op zondagmiddag hun grof huisvuil naar het afvalstation op aan Grutterij (bedrijventerrein Legmeer). De gemeente nam in september een proef met de zondagsopening tussen 12.00 en 16.00 uur van de werf. Ook oktober is een proefmaand. Er kwamen in september elk uur 75 mensen hun afval brengen.

De gemeente onderzoekt nu of de proef doorgang kan vinden. Doordeweeks komen zo’n 60 tot 70 Amstelveners per uur hun afval brengen. De zaterdag is koploper met 106 bezoeken per uur.

Evalueren

Volgens wethouder Floor Gordon van Afvalbeheer (D66) neemt het aantal bezoekers er de laatste jaren steeds maar toe en dat vindt zij goed voor hergebruik van grondstoffen. “We willen niet alleen meer afval laten hergebruiken maar vooral onze dienstverlening uitbreiden”, zegt ze.  “Amstelveners maakten in september volop gebruik van de zondagopenstelling.” Zij wil, graag dat zij  ook oktober op zondag komen. “Daarna evalueren wij de proef”.

Het afvalbrengstation is in oktober nog de hele maand op zondag extra open van 12 tot 16 uur. Kijk voor de reguliere openingstijden op www.amstelveen.nl/afval

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.