Het Bostheater in het Amsterdamse Bos moet blijven, zeiden sommige raadsleden in de raadscommissie Burgers en Samenleving woensdag. Cultuurwethouder Herbert Raat is het daar wel mee eens en zei al in gesprek te zijn met zijn ambtgenoot in Amsterdam, zoals raadslid Anne-Mieke van der Vet (D66) ook wilde. Amsterdam lijkt de subsidie aan het theater in te trekken.

Anne-Mieke van der Vet

Een theater ook waaraan Amstelveen subsidie gaf , zei Van der Vet. “Het gaat ons allemaal aan het hart at het mogelijk verdwijnt”, reageerde de wethouder. “Als wij kunnen helpen. Zullen wij dat niet nalaten.”

Uitmarkt

Van der Vet pleitte voorts voor een culturele Uitmarkt, waar ook cultuurwethouder Herbert Raat een warm voorstander van bleek. Maar intussen blijft het voor de gemeente toch wel de vraag hoe die grip houdt op de cultuur, zei Marga van Herteryck van Burgerbelangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.