Samen met directeur Muriëlle Springer van Kinderrijk en twee leerlingen startte onderwijswethouder Frank Berkhout (D66) donderdag de nieuwbouw voor de openbare Piet Heijnschool. Met Springer samen ging Berkhout met zware hamers aan de slag. Maar ook de scholieren Roos en Kieran lieten zich niet onbetuigd. De vier samen kregen de door leerlingen versierde houten palen in de grond. Maar de ‘echte’ heipalen werden er in geboord, wat veel heilawaai voor de buurt scheelt. FOTO’s: amstelveenweb.com

Roos en Kieron. Foto: amstelveenweb.cm

Het nieuwe gebouw van de Piet Heijnschool, ontworpen door architectenbureau CITA in Utrecht (dat ook de Roelof Venemaschool ontwierp), verrijst aan de Dr. Schaepmanlaan 4-7, waar bij de start van de bouw ook veel leerlingen aanwezig waren. Behalve een gymlokaal krijgt de openbare basisschool ook ruimten voor buitenschoolse opvang, vandaar het aandeel van Springer in de feestelijke start van de bouw.
Naar de geest van de tijd en het beleid van de gemeente wordt het pand ‘duurzaam’. Dus energiezuinig, goed geïsoleerd en natuurlijk voorzien van zonnepanelen. En uiteraard werd voor ledverlichting en warmtepompverwarming gekozen.

Hamers

Samen met directeur Muriëlle Springer van Kinderrijk en twee leerlingen startte onderwijswethouder Frank Berkhout (D66) donderdag de nieuwbouw voor de openbare Piet Heijnschool. Met Springer samen ging Berkhout met zware hamers aan de slag. Maar ook de scholieren Roos en Kieran lieten zich niet onbetuigd. De vier samen kregen de door leerlingen versierde houten palen in de grond.

Boren

Maar de ‘echte’ heipalen werden er in geboord, wat veel heilawaai voor de buurt scheelt.

Leerlingen van de school. Foto: amstelveenweb.com

Het nieuwe gebouw van de Piet Heijnschool, ontworpen door architectenbureau CITA in Utrecht (dat ook de Roelof Venemaschool ontwierp), verrijst aan de Dr. Schaepmanlaan 4-7, waar bij de start van de bouw ook veel leerlingen aanwezig waren. Behalve een gymlokaal krijgt de openbare basisschool ook ruimten voor buitenschoolse opvang, vandaar het aandeel van Springer in de feestelijke start van de bouw.
Naar de geest van de tijd en het beleid van de gemeente wordt het pand ‘duurzaam’. Dus energiezuinig, goed geïsoleerd en natuurlijk voorzien van zonnepanelen. En uiteraard werd voor ledverlichting en warmtepompverwarming gekozen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.