Kort na haar installatie woensdag kon kinderburgemeester Elina zaterdag al voor de eerste keer optreden. Samen met burgemeester Tjapko Poppens verrichtte zij de feestelijke opening van Huis Elsrijk, de officiële huisvesting van Stadsdorp Elsrijk.

Burgemeesters onder elkaar

’s Morgens werd ook de feestelijke aftrap voor de eerste rommelroute in de wijk gegeven. Op meer dan vijftig adressen kom men in de voortuin bij een marktkraam terecht, waar de bewoners tweedehands spullen aan de man brachten. “Het was een gezellige bijeenkomst waarbij buurtbewoners met elkaar in gesprek raakten en ook nog leuke dingen konden kopen”, zegt Stadsdorp Elsrijk.

Pretpiste

Om vier uur traden voorzitter Seerp de Blauw van het Stadsdorp, de burgemeester en de kinderburgemeester Elina aan. Zij werden geassisteerd door twee kinderen van Pretpiste van Huis Elsrijk in de voortuin van de nieuwe locatie aan Graaf Aelbrechtlaan 132, zeg maar de pastorie van het gebouw van het Apostolisch Genootschap.

Het was wegens corona een kleinschalige opening, maar daarom niet minder gezellig.

Rommelmarkt

Naast het bestuur, een paar raadsleden en bewoners was er ook een afvaardiging van het Apostolisch Genootschap. De hapjes (gezonde snacks) werden verzorgd door onze dames van de buurtbistro.

Foto boven (vlnr): Seerp Blauw, burgemeester Poppens en kinderburgemeester Elina

https://youtu.be/3B2ZpiEoRUA

Raadslid Frequin (VVD), bestuurslid van Elsrijk Steenvoorden en wethouder Van Ballegooijen

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.