De jeugdfilm ‘Jackie en Oopjen’  is zondag 11 oktober (11.00 uur) te zien in Cinema Amstelveen.

Het verhaal gaat over Jackie (12), gespeeld door Frouke Verheijde, die vaak naar het Rijksmuseum gaat, omdat haar moeder, gespeeld door Karina Smulders, er nu eenmaal conservator is.

Actrice

Als de beroemde schilderijen van Marten Soolmans en Oopjen Coppit, geschilderd door Rembrandt, worden geëxposeerd, volgen na sluitingstijd de ogen van Oopjen (Sarah Bannier) Jackie. Een inbeelding blijkt dat niet te zijn, maar als Oopjen voor Jackie staat, wil die daar niets van weten. “Een verklede actrice”, denkt ze.

Moeder

Maar het zit anders. Oopjen blijkt uit het schilderij te zijn gestapt, want zij dacht dat Jackie haar ook geportretteerde zuster Aeltje is, die zij al vele jaren mist. Als Oopjen die vergissing door heeft, raakt zij in alle staten, maar Jackie blijkt er aangewend dergelijke problemen voor mensen op te lossen. Stiekem neemt ze Oopjen mee naar huis en samen zoeken kunnen zij naar het schilderij van Aeltje. Maar de vraag wordt zienderogen hoe Jackie Oopjen verborgen kan houden voor haar moeder. En natuurlijk die Oopjen weer terugkomt in haar schilderij.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.