Het wordt steeds ernstiger met de communicatie. Coalitiepartij D66 bood een zuivere advertentietekst, rechtstreeks tot de doelgroep gericht (‘vind jij het leuk’ enzovoort)  aan de lokale media aan als zogenaamd persbericht. Het ging om een nieuwe fractie-assistent, die trouwens per jaar ongeveer de vergoeding krijgt, die een raadslid per maand beurt.

Zo’n assistent krijgt maximaal 1700 euro per jaar. Een raadslid € 1726 (inclusief belastingvrije onkostenvergoeding van € 176,40), plus € 111,42 tegemoetkoming in zijn of haar ziektekostenverzekering. Is een raadslid ook lid van de Rekenkamercommissie dan ontvangt hij 124,85 extra per maand. Overigens krijgt een fractievoorzitter er maandelijks 72,83 bij en royaal een tientje voor elk fractielid. Plus een jaarlijkse toelage van 1,9 % over zijn jaarhonorarium, vermeerderd met 0,4% voor per fractielid. Hoe groter de fractie hoe meer de voorzitter krijgt dus.

Sociaal-liberaal

Dat geldt niet voor een eenvoudige fractie-assistent, van wie een passie voor de ‘sociaal-liberale’ gemeentepolitiek wordt gevraagd. Zijn of haar regelen van externe communicatie en organiseren en notuleren van fractievergaderingen, wordt beschouwd, zegt de advertentie, als een stage. Vandaar ook de stagevergoeding.

3 COMMENTS

  1. Als de hr. Bos dit ernstig vindt, waarom plaatst hij dan dit bericht? Laat anders D66 hier gewoon een personeelsadvertentie voor plaatsen.

  2. Overigens zijn de door Hr. Bos danwel D66 gemelde bedragen voor raadsleden onjuist. De relevante Circulaire van het Ministerie BZ&K d.d. 18 November 2019 geeft de daadwerkelijke bedragen per 01 januari 2020. Ben ook zeer benieuwd te vernemen waar het bedrag van
    € 1631 vandaan komt omdat dit beduidend meer is dan de genoemde Circulaire vermeld.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.