Nes aan de Amstel en de rest van het zogenaamde ‘buitengebied’ moeten het voorlopig buiten glasvezel blijven stellen, hoewel de bewoners daar eerder over begonnen dan die in de bebouwde kom.. Dat werd woensdag duidelijk tijdens een zogenaamd ‘raadsgesprek’.

De KPN, die door de gemeente is aangewezen als bekabellaar, meldde met de in Bankras ( begin september 2021) begonnen aanleg in de diverse wijken sneller te werken dan de destijds met de gemeente afgesproken vijf jaar.

Glasdraad

Maar in Nes blijft het stil. Een lid van de Dorpsraad daar is er inmiddels verdediger geworden van Glasdraad BV, dat zich richt op dorpen en kleine kernen en belooft hoe dan ook aan te sluiten. Glasdraad heeft connecties met zo’n beetje alle providers. In 2019, dus voordat wijlen wethouder Rob Ellermeijer, samen met een met Willem Offerhaus van KPN, schoppen in de grond staken ten teken dat de victorie in Bankras begon, was er een uitgebreide informatiemeeting in Paardenburg. In het voorjaar van 2020 zouden internet en überhaupt ICT in het buitengebied, inclusief het Amsterdamse Bos, een stuk gemakkelijker worden door de aanleg van glasvezel. In juli 2023 is er nog steeds niets in het buitengebied gebeurt. De inwoners daarvan kozen voor Getnet, zei Ellermeijer later. Dat liep dus op niets uit.

Ingewikkeld

 Internet regelen voor kleine kernen lijkt een ingewikkelde procedure. KPN richt zich liever op gebieden waar de woningen dicht op elkaar staan. Zoals in alle bebouwde kommen. Het bedrijf heeft nu wel een ‘joint venture’ met het op dorpen en buitengebieden gerichte Glaspoort. En dat heeft weer een joint venture met Glasdraad. Maar in Bankras heeft 84% van de bewoners toestemming voor aansluiting op de door de wijk liggende glasvezel, meldde woensdag een medewerkster van KPN. Nes moet nog even wachten….

Foto: Wethouder Elzakalai met medewerkster KPN bij start van glasvezel-aanleg in Oude Dorp

1 REACTIE

  1. De KPN is helemaal niet snel met aanleg. Kabels trekken misschien wel, maar een opgeleverde aansluiting duurt heel lang. Voorbeeldje in Randwijck staat inmiddels april 2024. Kabels waren alweer half jaartje geleden aangelegd dus 15 maanden later pas echt een glasvezelaansluiting. Geloof de KPN-propaganda niet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.