‘Weet je wie ik ben”, voeg wethouder Floor Gordon vrijdagmiddag aan kinderen rond de speelplaats aan de Malandolaan in Westwijk. Nee, de jeugd wist het blijkbaar niet. Ze legde uit dat ze wethouder was en graag speelplaatsen opende. “Eigenlijk vind ik dat het leukst”, gaf ze omtrent haar werk toe. Na de snelle opening kreeg iedereen ter plekke een ijsje van Da Vinci.

Ook aan de Karel Doormanweg in Elsrijk krijgt een speelplaats een nieuwe groenere inrichting. De tegels en speeltoestellen waren op beide speelplekken aan vervanging toe. De speelplaats aan de Malandolaan was klaar. Kinderen en volwassenen in de buurt hebben vooraf hun ideeën er op losgelaten. “We hebben met jullie gesproken”, zei Gordon, die om het houten klimtoestel met glijbanen uit te proberen twee van haar drie kinderen had meegenomen. “Om te kijken of het een goed speeltoestel is”, zei ze.

 Ontwerpen

Het groen moet volgens haar nog worden aangelegd, maar de grond is klaar om planten te ontvangen. “De ontwerpen van de speelplekken en toestellen zijn samen met omwonenden tot stand gekomen”, zegt Gordon. “Aan de Malandolaan hebben we op initiatief van de bewoners een multifunctioneel speeltoestel en een duikelrek geplaatst. In overleg met de bewoners en het kinderdagverblijf aan de Karel Doormanweg is besloten een natuurlijke speelplaats te bouwen met een groene uitstraling.”

Karel Doormanweg

De speelplaats aan de Karel Doormanweg heeft onder andere een groot houten parcours, een vogelnestschommel en een kruipbuis gekregen. En werd groener door een bamboebos en de aanplant van zes forse bomen. Maar omdat pas na de bouwvak de nieuwe (zachte) tegels komen, die ook aan de Malandolaan liggen, moeten kinderen daar nog tot augustus wachten. Er wordt hard gewerkt om het ‘pannaveld’ wel al in de zomervakantie gereed te hebben. Met de bewoners is afgesproken dat er tijdens de uitvoering hekken blijven staan voor de veiligheid van de kinderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.