In Huis Elsrijk aan de Graaf Aelbrechtlaan 138 (gebouw Apostolisch Genootschap) wordt dinsdag 14 juli (19.30 uur) een Buurtclub Leefstijl gehouden. Een zogenoemde ‘leefstijlcoach’ (want voor elke activiteit heeft men tegenwoordig coaches) sprak er al eerder en vroeg toen de ‘vijf waarden’ van de stijl van leven op te schrijven of te tekenen. Aan de hand daarvan gaat ze nu blijkbaar verder.
Zij legt nu uit dat het soms is het niet makkelijk de juiste stappen te zetten om ‘leefstijldoelen’ te behalen. Een door de betrokkene gekozen stap is mogelijk te groot of te weinig concreet. Om het ingewikkelder re maken, voegt stadswijk Elsrijk er aan toe: “Achter de doelen die iedereen stelt, schuilen vaak waarden. Een waarde is een ideaal, een overtuiging over wat nagestreefd wordt of zou moeten worden.”

Stip op horizon

Om in het gepraat van de coach te belanden: Men “zou het kunnen zien als een stip op de horizon of een ster in de lucht. Iets waar je naar wil blijven streven, iets wat waar blijft. Doelen zijn dan de stapjes die je kan zetten op weg naar het leven volgens je waarden.” En naar die waarden gaat men dus op 14 juli weer op zoek. En daaraan verbindt men een volgende keer ‘concrete handelingen’ belooft de coach. Want die raak natuurlijk niet uitgepraat over het onderwerp.

Koffie

Overigens kan men onder het motto ‘Bakkie in de buurt’ volgende week in Huis Elsrijk ook van 19.00 tot 21.00 uur gewoon koffie komen drinken. Woensdag ook van 14.30 tot 17.00 uur. Dus maandag 13, dinsdag 14. woensdag 15 en donderdag 16 juli. Men kan er kennis maken met de wijkcoach, vragen stellen over de buurt, een leuk idee voor de buurt bespreken of gewoon aanschuiven voor de gezelligheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.