Donderdagavond (9 juli) is een vrouw, die agressief werd tegen gemeentelijke handhavers,  door de politie aangehouden op de Rembrandtweg. Tegen haar heeft de gemeente aangifte gedaan.

De vrouw gooide een autodeur tegen de handhavers aan en schold hen uit, toen die wegens fout parkeren een proces-verbaal wilden uitschrijven. Toen de situatie dreigde te escaleren, alarmeerden de handhavers de politie, zegt de gemeente. Een handhaver deed de aangifte.

Uitschelden

“Wij laten onze handhavers niet uitschelden en mishandelen”, zegt wethouder Herbert Raat van Handhaving. Volgens hem staan die medewerkers van de gemeente elke dag op straat om Amstelveen leefbaar en veilig te houden. “Dat kan alleen als zij veilig hun werk kunnen doen. Intimidatie, bedreigingen of fysiek geweld accepteren wij niet.”

Publieke Taak
Overigens krijgen medewerkers met een publieke taak geregeld te maken met ongewenst fysiek en / of verbaal geweld gedrag van inwoners. De gemeente hanteert het protocol Agressie & Geweld in het kader van het programma Veilige Publieke Taak. Medewerkers die geweld ervaren maken hiervan melding, waarna wordt bekeken of aangifte mogelijk is of andere maatregelen genomen moeten worden, zoals een waarschuwingsbrief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.