De bibliotheek helpt bij de donorregistratie. Op basis van op 1 juli van kracht geworden nieuwe wetgeving staat iedereen in Nederland vanaf 18 jaar in het nieuwe Donorregister. Wie zelf wil registreren, bijvoorbeeld in afwijking van het algemene register, waarbij iedereen orgaandonor is, kan terecht bij de bibliotheken aan het Stadsplein, Aalsmeer en Uithoorn.

Men kan daar voor de registratie gratis gebruik maken van de computer. In de bibliotheek vindt men ook alle informatie die nodig is voor het invullen van het formulier. En desgewenst eerst oefenen met invullen. Medewerkers van de bieb helpen er graag bij.

Oefenochtenden

Men kan ook eerst met de donorregistratie oefenen, obder begeleiding van een bibliotheekmedewerker. De ‘oefenochtenden’ zijn als volg gepland: Dinsdag 21 juli 11.00-12.30 Stadsplein; Dinsdag 4 augustus 11.00-12.30 Aalsmeer; Donderdag 13 augustus 11.00-12.30 Uithoorn.

Kijk voor meer informatie over de donorwet en over de oefenochtenden op www.debibliotheekamstelland.nl/donor of neem contact op via het telefoonnummer 020-6414126.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.