Syncretisme, het naar elkaar toegroeien van religies, wordt blijkbaar volop bedreven in een nieuwe cursus in wijkcentrum De Bolder aan Groenelaan 140. Woensdag 16 september (19.30 tot 21.30 uur) start daar de negendelige cursus (tot 11 november) over ‘De Heilige Boeken’ van Christendom, Hindoeïsme, Islam en Jodendom. Kosten: € 66,50. Inschrijven kan via: https://www.participe-amstelland.nu/doe-mee/cursussen/?code=802.040.200

Vier vertegenwoordigers van elk van de vier godsdiensten krijgen elk twee avonden, waarna op de negende Ton Liefaard van Handvest van Compassie Nederland het thema compassie (medeleven met de ander) belicht.

Inspiratie

Om uit de leggen wat christendom, dat de Bijbel heeft, behelst komt dominee Werner Pieterse van de Paaskerk. Daarna krijgen pandit O. Bhawanibhiek (Hindoestaanse gemeenschap), imam Saeed Ahmad Jatt (Moslim gemeenschap) en rabbijn Hans Groenewoudt (Joodse gemeenschap) elk twee avonden. Zo mogelijk worden excursies naar gebedshuizen in Amstelveen gemaakt. “De sprekers geven inzicht in hoe de Heilige Boeken als bron voor een bepaalde gemeenschap inspiratie biedt”, beloven de organisatoren van Participe Amstelland. Volgens hen worden ‘in één of andere vorm’ in vrijwel elke godsdienst humanistische stromingen en levensfilosofieën aangetroffen. Gulden Regel is naar hun mening: Behandel iedereen altijd zoals je zelf behandeld zou willen worden. Of: Wat jij niet wilt dat men jou aandoet, doe dat ook een ander niet aan.

Verbinding

Doel: kennis maken met de Heilige Boeken van verschillende godsdiensten. Daardoor ontstaat meer begrip en saamhorigheid, zeggen de organisatoren, die in de cursus een stimulans zien voor ‘werken aan verbinding’ dat in Amstelveen belangrijk wordt gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.