Klas 2G van scholengemeenschap Panta Rhei heeft wint met het verhaal ‘070’ de vmbo-editie van verhalenwedstrijd Er Was Eens 2018 gewonnen. Ook twee scholen in Rotterdam waren genomineerd. In totaal deden er ruim tweeduizend leerlingen uit meer dan honderd vmbo-klassen van 22 scholen mee.

De jury bestond uit rapper Winne, stadsdichter Rotterdam Derek Otte en schrijfcoach Silvana Sodde. In gefilmde pitches lichtten de drie klassen toe waarom hun verhaal moest winnen. Uiteindelijk koos de jury het verhaal van klas 2G van SG Panta Rhei uit Amstelveen als beste van deze Er Was Eens-editie. Volgens de jury was niet alleen het enge verhaal zeer goed geschreven, maar was het ook origineel dat de klas aan hun pitch interviews hadden toegevoegd. Daarnaast waren de juryleden onder de indruk van de bereidheid én acteerprestaties van de klasgenoot die het lijk speelde. De winnende pitch is te bekijken op erwaseens.nu.

Prijzen
De klas won een feestelijke uitreiking op hun eigen school en een boekenkast met tien boeken voor elke leerling uit de winnende klas. Ook ontvingen alle deelnemers de Er Was Eens vmbo-bundel 2018. Tijdens het programma werd de winnende pitch vertoond, de winnaars gehuldigd én verzorgde Melissa Lopes een optreden.

Er Was Eens vmbo
Bij verhalenwedstrijd Er Was Eens gaan leerlingen in het vmbo (basis/kader/theoretisch) klassikaal aan de slag met een eigen verhaal. Alle ingezonden verhalen worden samengebracht in één bundel, die aan alle deelnemers wordt uitgedeeld.
Van Er Was Eens is er ook een editie voor studenten op het mbo en de pabo. Er Was Eens 2019 gaat van start in september.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.