“De coronacrisis is nog niet ten einde”, stelde wethouder Herbert Raat van Financiën vrijdag vast tijdens een digitale bijeenkomst daarover met raadsleden. Sommigen van hen hadden een beetje verheugd gereageerd op het feit dat de vijftien miljoen euro die de gemeenteraad in een noodfonds heeft gestopt nog goeddeels niet op zijn. Intussen worden aanvragen van burgers en bedrijven wel kritisch door de gemeente bekeken, zei Raat.

Herbert Raat

Er wordt, zei hij eigenlijk, met de gevolgen van een eventueel nieuwe uitbraak rekening gehouden. Daarmee antwoordde hij min of meer op de vraag van Bert de Pijper van de ChristenUnie of er bij B&W wel een plan B bestaat.

Op cultureel gebied valt van sommige instanties de schade mee, andere gaan er onder gebukt. Bij bijvoorbeeld de bibliotheek bleef de schade marginaal, zei Raat, die ook cultuur in zijn portefeuille heeft. Mensen bleven lid, vroegen niet hun contributie terug, legde hij uit. Overigens gaat het evenement ‘Jazz in het Dorp’ dit jaar niet door, zei hij met spijt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.