Griffier Marnix Philips vertrekt bij de gemeenteraad van Amstelveen. Hij krijgt per 1 oktober die functie in Haarlem, tenminste als de Haarlemse raad daar maandag mee akkoord gaat. Het is kennelijk de volgende stap in zijn carrière, die begon na een studie politicologie aan de UvA.

Marnix Philips

Hij begon in juni 2017 als griffier van de Amstelveense gemeenteraad, werkte voor die tijd in dezelfde functie bij de gemeente Hollands Kroon. Hij bekleedde tal van functies als (interim) griffier bij gemeenten en provincies, altijd bij overheden.

Politicologie

Philips was onder meer (plaatsvervangend) raadsgriffier in De Bilt, Dongen, Utrechtse Heuvelrug, Oostzaan, Bergen (NH), deelgemeente Rotterdam-Noord en de fusiegemeenten Alkemade en Jacobswoude.

Behalve politicologie aan de Universiteit van Amsterdam studeerde hij onder meer internationale betrekkingen aan de Hogeschool Utrecht. Ruim een jaar was hij ook verbonden aan De Lokale Rekenkamer, een zusterorganisatie van voor (semi) overheidsorganisaties werkende bureau Necker van Naem.

Derde griffier

In Amstelveen volgde hij Pascale Georgopulou op, tegenwoordig zelfstandig adviseur van (semi) overheidsorganen. Zij kwam na de eerste griffier van de gemeenteraad Cor Heij, die in 2007 te vroeg overleed. Hij werkte ook voordat de griffie werd opgetuigd, ter gelegenheid van het zogenoemde duale stelsel, al bij de gemeente langdurig werkzaam.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.