Dat er dit jaar wegens corona geen lokale Veteranen Dag is, wil niet zeggen dat de Stichting Amstelveen Oranje en niets aan doet. Zij gaf de speciale Veteranenvlag aan enkele militairen voor hun inzet voor de vrijheid.

Op het raadhuis van Amstelveen werd die vlag ook gehesen tijdens de Nederlandse Veteranendag op zaterdag 27 juni. Net als op andere overheidsgebouwen trouwens. De bijzondere vlag werd overhandigd aan enkele veteranen uit de gemeente, als eerbetoon voor hun inzet (in het verleden en heden) voor vrijheid van burgers.

De lokale veteranen kregen de vlag ook voor hun inzet bij de herdenkingen in Amstelveen. Er wordt met de vlag geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende veteranen, uitzendingen of leeftijden.

Kleur
De kleuren van de vlag zijn als volgt opgebouwd:
Uitleg A: Lichtblauw: VN uitzendingen. Rood/ wit/ blauw: De Nederlandse driekleur, het land waardoor uitgezonden. Groen: Groene uitzendingen zoals WW2, Nederlands-Indië, SFOR en ISAF

Uitleg B: Lichtblauw: Luchtmacht eenheden. Rood: Kleur van de oorlog ter plaatse/ geweld/ moord die men ter plaatse aantrof. Wit: Kleur van de Vrede, die men er trachtte te brengen. Donkerblauw: Marine-/ Marechaussee-eenheden. Groen: Landmachteenheden.

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn verdere fysieke onderdelen van de Nederlandse Veteranendag 2020 afgelast. Wel is er een tv-uitzending.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.