Het al 50 jaar bestaande tv-programma voor kinderen is zaterdag 4 juli ( 12.00, 14.00 of 16.00 uur) met een grootste show in Schouwburg Amstelveen te zien. Door de nieuwe maatregelen zijn kinderen onbeperkt welkom in het theater bij jeugdvoorstellingen. De schouwburg heeft de show namelijk drie keer geboekt, zodat zoveel mogelijk kinderen ervan kunnen genieten. Ouders zitten wel op 1,5 meter afstand van elkaar, de kinderen zitten daartussen.

Koekiemonster, Elmo, Tommie en Bert & Ernie beleven samen met Janouk Kelderman, bekend van Het Klokhuis, de vrolijkste avonturen. Het publiek kan meezingen met alle Sesamstraatbewoners en genieten van een fantasierijke musical voor het hele gezin, Voor iedereen vanaf 2 jaar.

Etty Hillesum

Julika Marijn. Foto: Diederik van Vleuten.

Ook in de schouwburg wordt het gedachtegoed van Etty Hillesum (1914-1943) gepresenteerd. Vijfenzeventig jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog is dat nog altijd actueel. Haar indrukwekkende dagboeken en brieven – genadeloos eerlijk, poëtisch en vol zelfspot – spreken wereldwijd tot de verbeelding. In de voorstelling ‘Etty Hillesum – Dat Onverwoestbare In Mij’, geregisseerd door Diederik van Vleuten, wekt actrice / zangeres Julika Marijn op vrijdag 3 juli om 19.30 en 21.30 uur de schrijfster tot leven. Met een hernieuwde blik richt zij spelend en zingend een ontroerend monument op voor een krachtige vrouw die zelfs in de diepste duisternis een licht zag branden.

Start verkoop seizoen 2020-2021
Kaarten voor verplaatste voorstellingen (o.a. René van Meurs, Huub Stapel, Nienke Plas en Jandino) naar het voorjaar van 2021 zijn weer opnieuw in de verkoop. Na de zomer presenteert de schouwburg haar plannen voor de maanden september t/m december.

Vooraf online reserveren is verplicht en mogelijk via www.schouwburgamstelveen.nl. De filmprogrammering is te vinden op www.cinemaamstelveen.nl.

Foto Sesamstraat: Nick van Ormondt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.