Aan cursussen in de wijkcentra zijn mede oorzaak van de financiële nood bij Platform C (waaronder Volksuniversiteit Amstelland), blijkt uit een in opdracht van de gemeente uitgevoerd onderzoek door bureau DSP.

Wijkcentra, geëxploiteerd door welzijnsorganisatie Participe, bieden vaak cursussen aan die in wezen die van de veel duurdere Volksuniversiteit overlappen. Beide bieden bijvoorbeeld cursussen aan op het gebied van schilderen, tekenen, dans en taal.

Behalve de hogere tarieven bij Platform C zijn volgens DSP wijkcentra van ook gemakkelijker bereikbaar.

Subsidie

Cultuurwethouder Herbert Raat werd door de nieuwe directie van Platform C met een groot verlies van die club geconfronteerd. Hij besloot een subsidie van € 350.000 te geven, maar liet tegelijk een onderzoek naar de diepere oorzaken verrichten. De gemeente dacht niet dat met het wegwerken van het gat de toekomst van Platform C gered was.

De organisatie ontstond uit een fusie van Muziek- en Dansschool Amstelveen, Volksuniversiteit en Kunstuitleen. Met name bij de Volksuniversiteit daalt al jarenlang het aantal cursisten, waardoor (mede) de fusie niet de voordelen door efficiency bracht die men bij het samengaan hoopte.

1 REACTIE

  1. Goh, wat gek nou! De buurtcentra zitten vlakbij en zijn veel gezelliger dan de VU, waar je rondom een automaat mag hangen gedurende de pauze plus de gemeente heeft zelf de laatste jaren rondom de VU een sterfhuisconstructie toegepast, waardoor vele docenten de pijp aan Maarten hebben gegeven. Ook heeft zij van de VU steeds meer een centrum voor het behalen van inburgeringscursussen gemaakt. Zo is het in de loop der jaren het begrip “volks” steeds meer een farce geworden. Ook vond het megalomane college het nodig om de de VU op meest dure stukje grond van de gemeente te situeren.
    Zelf kom ik voor bijeenkomsten en cursussen vaak in de Meent en de Bolder. Daar bruist het en is het gezellig, terwijl de VU misschien wel mooi is en beter geoutilleerd. Maar het is daar kil en onpersoonlijk.
    Van mij mogen ze dan ook die hele VU opdoeken en het uitgespaarde geld steken in 2 echte buurtcentra, waar ook allerlei cursussen worden gegeven. Ik weet al één plek. Naast de Montessori school de Linde . Dan kunnen ze gelijk die oude meuk van het MOC gebouw afbreken. Kan de gemeente daar ook weer “ goedkope” appartementen neer laten plempen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.