In de serie ‘Arts in Cinema’ is dinsdag 22 september (19.30 uur) werk en leven in een documentaire over Gauguin aan de beurt. Op het witte doek van Cinema Amstelveen is dan ‘Gauguin: From The National Gallery Of London’ te zien, inclusief een inleiding door beeldend kunstenaar Henk van den Bosch.

umbraco Gauguin

Het cinema evenement begint met een nieuwe 60 minuten durende documentaire over het leven en werk van Paul Gauguin, met een voice-over van acteur Dominic West. Daarna komt een dertig minuten durende privé rondgang door de National Gallery tentoonstelling in Londen. Exclusief gefilmd voor de bioscoop op locatie in Tahiti, Frankrijk, de Marquesas Eilanden en het Verenigd Koninkrijk, gaat de documentaire in op Gauguins buitengewone – en vaak problematische – artistieke prestaties. Met commentaar van zijn nakomelingen, hedendaagse kunstenaars en experts. De film belicht Gauguins erfenis niet alleen door de lens van de kunstgeschiedenis, maar ook door die van de postkoloniale politiek en sociale aspecten, in het kader van de behandeling van jonge inheemse vrouwen door de kunstenaar en diens rol in het 19e -eeuwse Franse kolonialisme.

Top-exposities

‘Arts in Cinema’ is een serie spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. De documentaires bieden een exclusief kijkje achter de schermen van internationale musea. De films zijn informatief, toegankelijk en onderhoudend en bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers.

De complete serie: woensdag 28 oktober – Secret Impressionists; woensdag 11 november – Frida Kahlo; dinsdag 17 november  – Maverick Modigliani; dinsdag 1 december – Raphael: The Young Prodgy.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.