Voor de zevende keer werd vrijdag de Nationale Voorleeslunch gehouden. Burgemeester Tjapko Poppens was een van degenen die in Belmonte voorlas. Het nationale initiatief komt van de Leescoalitie.

In bibliotheken en woonzorgcentra lazen bekende en minder bekende Nederlanders voor aan ouderen. In Amstelveen organiseerden de Bibliotheek Amstelland en Stichting Brentano de Voorleeslunch in Nieuw Vredeveld, Klaasje Zevenster en Belmonte.

Scholieren

In Belmonte lazen scholieren van groep zes van De Horizon voor uit hun favoriete boek. Ze hadden zich bij de keuze van de verhalen goed ingeleefd in de bewoners. Zo had een jongen een moppenboek gekozen om uit voor te lezen: “Ik vind het belangrijk dat de ouderen ook iets hebben om te lachen.” En een meisje las voor uit Ot en Sien.

Vervolgens luisterden de bewoners naar burgemeester Poppens die met verve het verhaal Godfried vermist van Maarten Spanjer voorlas. In de andere huizen van Brentano lazen vrijwilligers dit verhaal voor aan de bewoners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.