Amsterdam mag dan het toerisme terug willen dringen, de klappen van dat streven vallen ook in Amstelveen, vooral in coronatijd. Dat vertelde wethouder Floor Gordon tijdens een bijeenkomst waarin raadsleden vrijdag werden geïnformeerd over de invloed van Corona op de samenleving, scholen, organisaties en bedrijven. De bezetting van de hotels in Amstelveen is door de crisis verlaagd tot ongeveer twintig procent, zei Gordon.

“Als toeristen niet naar Amsterdam komen, komen ze ook niet hier”, verzuchtte de wethouder. Raadslid Janneke Leegstra (VVD) maakte zich zorgen over de economische situatie in de regio en wilde weten of Gordon contacten daarover heeft met haar Amsterdamse collega.

Eén geluid

Er is op het ogenblik wegens de zomer geen overleg gepland, was het antwoord, maar het is volgens haar wel de bedoeling dat de Metropool een gezamenlijk geluid laat horen, zodat men niet Amstelveen op de kaart poogt te zetten, terwijl de hoofdstad toerisme erheen juist ontraadt. Brancheverenigingen, onder meer in de horeca, staan te springen om dat gesprek te voeren, zei Gordon. Zij is van plan ter zake wel contact te zoeken met B&W van Amsterdam.

Faillissementen

Tot nu toe zijn in Amstelveen zeven faillissementen gemeld, maar van bedrijven die al voor de coronacrisis niet gezond waren. Zij verwacht dat er in de toekomst meer omvallen door corona. De klap zal dus nog komen. “Het lijkt op stilte voor de storm”, zei ze. Maar hoopt intussen dat die storm uitblijft.

Intussen brengt de woningmarkt een eigen probleem net zich mee, doordat veel mensen werkloos zijn of dreigen te worden en derhalve de huur of hypotheek niet meer kunnen betalen.

4 REACTIES

  1. Zou de gemeente zich er dan niet tegen moeten wapenen door meer uitgiftes voor goedkope huizen? Dan kunnen de mensen ook weer wat meer vlees op de botten krijgen.

  2. Frank, schrijf jij onder twee verschillende namen? Het mag hoor, hier mag immers alles inclusief smaad, laster en belediging, maar ik vraag het mij gewoon af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.