De gemeenteraad gaat verder met beroep bij de Raad van State tegen het besluit van de minister islamitisch onderwijs in Amstelveen toe te staan. GroenLinks stemde als enige fractie daartegen. Volgens Ilika Polderman van die fractie hebben van de zeventien gemeenten bij wie aanvragen voor het stichten van islamitische scholen binnen kwamen er twee beroep aangetekend en beide verloren.

Dat staat volgens haar ook Amstelveen te wachten. Bovendien kost het voorbereiden van een beroep veel ambtelijke inzet, zei ze. “Wij vinden dat ambtenaren hun tijd nuttiger kunnen besteden.”

Maastricht

Volgens GroenLinks moet de gemeente gewoon de wet volgen en voor elke school die kan aantonen dat er in een vergelijkbare gemeente bestaansgrond bestaansgrond voor bestaat huisvesting leveren. Bij de aanvraag werd in dat verband verwezen naar Maastricht, maar volgens B&W is die stad onvergelijkbaar met Amstelveen. Volgens GroenLinks gaan B&W met dezelfde argumenten die zijn tot nu had nu naar de RvS. De partij rekent blijkbaar op verlies voor Amstelveen.

Pro forma

In juni van vorig jaar besloot de raad het verzoek van SIO-NH (Stichting Islamitisch Onderwijs Noord-Holland) om opname van een basisschool in het scholenplan af te wijzen. Als een school zich metterdaad hier vestigt, moet de gemeente voor onder meer huisvesting zorgen.

SIO-NH heeft tegen het gemeentelijke besluit administratief beroep ingesteld, dat door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gegrond is verklaard. Hij bepaalde dat de gevraagde basisschool moet worden opgenomen in het eerstvolgende plan van scholen, omdat de gemeente wel degelijk vergelijkbaar is met Maastricht.

De raad stemde in maart al in met een pro forma beroep bij de Raad van State daartegen en woensdag dus met het voortzetten van deze beroepsprocedure.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.