Er komt geen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) opgenomen algeheel vuurwerkverbod in Amstelveen. De meerderheid van de gemeenteraad verwierp woensdag de door GroenLinks, SP en Seniorenbelangen Amstelveen (SBA) ingediende motie, waarin dat was voorgesteld. De politici sluiten zich liever aan bij landelijk beleid, dat alleen knalvuurwerk en sierpijlen verbiedt.

Niet te handhaven, vond Martin Kortekaas van GroenLinks. Alleen een algeheel verbod is dat volgens hem wel. Hij voelde blijkens de motie meer voor een centrale lichtshow in het Stadshart. Maar fractievoorzitter Harmen van der Steenhoven van D66 zag geen enkele reden om af te wijken van de landelijke regel. En de VVD evenals de derde coalitiepartij (PvdA) sloot zich daar bij aan. Maar volgens Patrick Adriaans van de SP durft Den Haag gewoon geen besluit te nemen dat voor iedereen duidelijk is. “Of wij accepteren de overlast van vuurwerk of wij stellen een algeheel verbod in”.

Burgemeester Tjapko Poppens sloot zich aan bij de meerderheid van de raad. Vond wel dat de hinder met Oud en Nieuw is doorgeschoten, maar kon zich wel met het landelijke beleid verenigen. Overigens waren en tijdens de jongste jaarwisseling een derde minder meldingen van overlast, zei hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.