De wethouders Floor Gordon (D66) en Marijn van Ballegooijen (PvdA) hezen vrijdag de Progressvlag voor het raadhuis. Dat houdt verband met de Queer & Pride 2023, die zaterdag in Amsterdam begint.

Volgens Van Ballegooijen, die er zelf nooit een geheim van maakte homo te zijn, staan komende twee weken in het teken van ‘trots en het vieren van diversiteit en inclusie’. Hij zegt dat de gemeente Amstelveen de Pride van harte steunt.

Vlag als welkom

Het evenement in de hoofdstad duurt dit jaar twee weken en is bedoeld voor meer (gender) groepen dan de traditionele Prideweek van voorgaande jaren. “De uitbreiding met queer laat zien dat de strijd voor acceptatie – die helaas nog steeds nodig is – wordt verbreed”, zegt Van Ballegooijen. Volgens hem gaat diversiteit niet over één bepaalde groep, maar over iedereen. “Met het hijsen van de vlag laten wij zien dat je welkom bent in onze stad, ongeacht wie je bent.”

Inclusie

“De Progressvlag brengt alles samen”, vindt wethouder Gordon. “Aan de ene kant is het een vrolijke kleurrijke vlag die staat voor het vieren van diversiteit. Dat doen wij de komende twee weken. Tegelijk is de boodschap van de vlag serieus; wij werken verder aan een inclusieve stad. Dat doen we 365 dagen per jaar.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.