Men kan nu ook voor de uitkeringsinstelling UWV terecht op het raadhuis. Amstelveners die fysieke afspraak hebben met UWV, worden daar geholpen, zegt de gemeente. Medewerkers van die instelling houden sinds vorige week kantoor op het zogenoemde werkplein in het gemeentehuis.

Betere dienstverlening

Die aanwezigheid zorgt volgens wethouder Marijn van Ballegooijen (Werk en Inkomen) voor een betere dienstverlening. Daardoor ontstaat ook een betere samenwerking van de gemeente met het UWV, voegt hij er aan toe. “De inwoners plukken hier de vruchten van. De dienstverlening van beide organisaties sluit hierdoor beter op elkaar aan. Bijvoorbeeld als inwoners uit de WW komen en aanspraak maken op dienstverlening van de gemeente.” Rayonmanager voor Groot Amsterdam Anita Oonk van het UWV zegt dat haar adviseurs nu beter inwoners met raad en daad kunnen bijstaan als het gaat om UWV-dienstverlening. “Zij zijn dan sneller geholpen. Uiteraard plannen we de afspraken met onze Amstelveense cliënten vanaf nu zo veel mogelijk op het Raadhuis in.”

Actieplan werkgelegenheid

De fysieke aanwezigheid van UWV-medewerkers op het Raadhuis is al lang een wens en vloeit voort uit het actieplan werkgelegenheid van de gemeente. Dat werd opgesteld naar aanleiding van veranderende arbeidsmarktomstandigheden door corona. Met het plan hoopt de gemeente werkloze inwoners naar werk begeleiden. Het Werkplein AA is volgens de gemeente een ontmoetingsplaats voor alle inwoners en werkgevers. ‘Het werkplein geeft advies over scholing en werk en organiseert (online) activiteiten, events, trainingen en workshops.’

Fotobijschrift: wethouder Marijn van Ballegooijen met de medewerkster van UWV en rayonmanager Anita Oonk (R).

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.