De organisatie van beroepskunstenaars Amstelland Kunst hield in heempark ‘De Braak’ zaterdag een serie van zeven werkshops onder leiding van haar leden. Met ‘Art in the Park’ deed de Vereniging Amstelland Kunst (VAK) mee aan het jaarlijkse gemeentelijke evenement ’Amstelveen 24 hrs’.

Men kon 24 uur lang terecht bij meer dan 45 activiteiten, dat wil zeggen bij bedrijven die vaak toch open zijn en culturele en andere instellingen die hun deuren speciaal voor die gelegenheid ontsluiten. ‘Van vroeg tot laat’, meldt de gemeente. Volgens haar zijn er minstens vierduizend bezoekers geweest. Amstelveners maar ook (spaarzaam) mensen uit de regio.

Sambal

De gemeente vindt dat veel activiteiten druk zijn bezocht. ‘Er was veel keus. Van zelf sambal maken bij Ron Blaauw aan de Amstel tot ’s nachts klimmen in het Bos. Ook kon men al om 6 uur de dag in duiken in zwembad de Meerkamp en daarna wandelen met de boswachter. Helemaal aan het eind van de nacht zat de Annakerk helemaal vol met bezoekers voor de rondleiding door de brouwerij met muziek van de Amstel River Singers.’

Succes

 Volgens de gemeente vormt het aantal bezoekers maar één aspect van ‘Amstelveen 24 hrs’, maar gaat het om het totaal van de hele communicatiecampagne en werden de deelnemende instellingen en bedrijven in het zonnetje gezet. ‘De website www.visitamstelveen.nl en de uitagenda die hier op staat kreeg ook veel meer aandacht.’ De gemeente gaat er verder van uit dat de bezoekers nieuwe locaties hebben ontdekt en dat ‘veel bezoekers al spraken over herhaalbezoeken.’ Wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken en Stadspromotie) spreekt van een succes.

Internationaal

Bij de kunstenaars in De Baak kregen kinderen en volwassenen de kans te experimenteren met verschillende kunsttechnieken. Van het maken van een animatie flipbook tot 3D boetseren en van fotografie tot schilderen met acryl en mixed media. Met het doel ook met de internationale gemeenschap in contact te komen, werden de workshops zowel in het Engels als in het Nederlands gegeven. Deze werden
gratis aangeboden door de bijdrage van Gemeente Amstelveen. “Er was grote belangstelling”, zegt ook de VAK. Links van deelnemende kunstenaars:
https://www.hansinke.nl/

https://www.sunnyart.eu/

https://www.tamarshilo.com/

https://www.paulklimecki.com/

https://www.johnverhagen.com/

https://www.hetmeisjeuitdepolder.nl/

Foto: Een workshop in De Baak

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.