De gemeente werkt aan een programma rond het feit dat 75 jaar geleden de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd en wil graag weten of er nog andere initiatieven zijn. Die kan met dan voor 1 maart doorgeven via Postbus Evenementen (evenementen@amstelveen.nl).

Op 5 mei is een vrijheidsevenement voor families in de Stadstuinen. “Naast het herdenken van het einde van de oorlog willen we in Amstelveen stilstaan bij het begrip vrijheid”, meldt de gemeente. Het evenement start met het aansteken van het vrijheidsvuur uit Wageningen in het bijzijn van burgemeester Tjapko Poppens en veteranen in de Stadstuinen. Tussen 12:00-15:00 uur is er een vrijmarkt en zijn er diverse vrijheidsspelen voor kinderen. De dag wordt afgesloten met een vrijheidsconcert op het Stadsplein. Diverse Nederlandse artiesten, onder wie Rolf Sanchez, Berget Lewis, en Candy Dulfer werken samen met het New Amsterdam Orchestra aan een gevarieerd programma en een spetterende show van 16:00-19:00 uur.

Organisaties

Samen met Amstelveense organisaties, waaronder Stichting Amstelveen Oranje en de Historische Vereniging Amstelveen, werkt de gemeente dus aan een gevarieerd programma met onder meer tentoonstellingen, een bevrijdingslunch voor veteranen en diverse schoolprogramma’s. Er zijn onder meer een

historische route in het thema van de Tweede Wereldoorlog samengesteld door Museum zonder Muren, het tegelproject “Vrijheid is zo belangrijk”, waarbij scholieren van groep 8 worden uitgenodigd om na te denken over wat vrijheid betekent en een tentoonstelling over de bezetting en de bevrijding in Amstelveen door de Historische Vereniging Amstelveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.