Hoewel volgens een ingenieursbureau rookmelders in de woningen voldoende  zijn voor de veiligheid heeft de gemeente aan de brandweer toch een second opinion gevraagd. Het gaat om de brandveiligheid in appartementencomplexen aan de Smeeklaan en Kringloop, die in elk geval gedeeltelijk door senioren worden bewoond.

Overigens was er jaren geleden sprake van dat het complex aan de Smeenklaan voor voormalige studenten op Uilenstede zou worden bestemd, maar daar na hun studie weg moeten en toch op enigerlei wijze hun opleiding voortzetten. Het zou daartoe overgaan van Eigen Haard naar Duwo, maar naar nu blijkt is dat niet doorgegaan. Eigen Haard heeft het complex wel bestemd voor jongeren, maar zij hoeven geen studenten te zijn. Een andere doelgroep, zegt de gemeente.

Eisen

De twee complexen van Eigen Haard voldoen niet aan de huidige brandveiligheidseisen, heeft de gemeente twee jaar geleden al vastgesteld. Er waren plannen voor sloop en nieuwbouw, maar die gaan voorlopig niet door.

Er is destijds ingestemd met tijdelijke maatregelen om de brandveiligheid te vergroten onder voorwaarde dat Eigen Haard maximaal 3 jaar later zou starten met de geplande sloop en renovatie van de complexen. Onlangs werd bekend dat deze deadline niet is gehaald. Eigen Haard heeft om uitstel gevraagd tot 2023 met behoud van de tijdelijke oplossing.

Geen risico’s

“Het college neemt geen risico’s met de brandveiligheid van wooncomplexen van Eigen Haard”, zegt wethouder Herbert Raat (handhaving). “Al helemaal als het gaat om appartementen voor voornamelijk senioren die vaak slecht ter been zijn.” Vandaar dus het verzoek om een second opinion bij de brandweer. Volgens het ingenieursbureau kan worden volstaan met de rookmelders als de hoorbaarheid van het signaal in de woningen wordt vergroot. Maar de gemeente wil 100 procent zeker zijn van haar zaak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.