Met de stemmen van GroenLinks en SP tegen stemde gemeenteraad woensdag in met de contouren van de wijk Scheg in de Noorder Legmeerpolder. GroenLinks wilde met een door haar ingediend amendement bewerken dat de projectontwikkelaars er absoluut energieneutraal gaan bouwen. Volgens het voorstel van B&W is ‘bijna energieneutraal’ genoeg.

Arjan Gerritsen

De VVD wilde bij monde van raadslid Arjan Gerritsen de projectontwikkelaars niet afschrikken door aan hen van tevoren te hoge eisen te stellen. Daarbij betrok hij ook de door GroenLinks en SP ingediende motie om minimaal 10% sociale huurwoningen te realiseren. Die motie kreeg alleen steun van AVA en Senioren Belangen Amstelveen en werd door de meerderheid verworpen.

Eigen grond

Wethouder Floor Gordon benadrukte dat de gemeente niet alles voor het zeggen heeft bij de ontwikkeling van de Scheg, waar waarschijnlijk 1100 woningen komen, omdat zij daar vrijwel geen eigen grond heeft. Het wordt volgens haar wel de meest duurzame wijk van Amstelveen. Er komen ook wel sociale woningen, zei ze. Vraag van raadslid De Looze van GroenLinks waarom elders wel en in Amstelveen niet eisen t.a.v. absoluut energieneutraal bouwen kunnen worden gesteld, antwoordde ook Gordon dat het verschil met waar dat wel kan een kwestie is van eigen grondbezit. “Wij doen ons uiterste best”, zei ze.

1 REACTIE

  1. Zeg Floor, wat een vreemd antwoord. We moeten het voor de projectontwikkelaars niet al te moeilijk maken. ( Maw geef ze vrij baan), maar aan de andere kant kan er geen lullige 10% soc woningbouw gepleegd worden. Bent u nou wethouder van alle Amstelveners of slechts van de projectontwikkelaars?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.