Over de door de gemeenteraad de laatste jaren uitermate gestimuleerde ombouw van kantoren naar woningen, zonder dat daar bedrijfsruimte voor terug komt, maakt makelaar Brockhoff zich zorgen. Dat bleek wethouder Floor Gordon van Economische Zaken wel met hem eens tijdens haar vorige week gemaakte zoveelste bedrijventour. Zij vertelde dat B&W een strategie voor werklocaties in Amstelveen hebben opgesteld en die aan de gemeenteraad voorlegt. Maar er moeten ook woningen komen, waarin Brockhoff ook bemiddelt. Op het CDA na is de door Brockhoff gewenste 20% bebouwing van de Bovenkerkerpolder taboe voor de gemeenteraad.

Volgens de commercieel onroerend goed specialisten van het makelaarskantoor aan de Keizer Karelweg is er onverminderd veel vraag naar bedrijfsmatige locaties in Amstelveen. Dit hangt volgens hen samen met de goede bereikbaarheid van Amstelveen in de Randstad en economische omstandigheden. Ook de voorzitter van de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA), Alphons Böggemann, heeft de ligging van Amstelveen – onder meer bij Schiphol en een snelweg – een voordeel van de stad genoemd. Op haar eerste bedrijventoer in 2020, langs ook ondernemingen Loogman en KPMG (die in het verleden de gemeente met een enorme leegstand van haar hoofdkantoor opzadelde), was uiteraard OA-directeur Darshan Sloot weer metgezellin van de wethouder.

 Groene golfbaan

 Bij de Loogman Groep, bekend door tanken en wassen en Golf Amsteldijk, vertelde Ger Loogman het groenste golfcentrum van Nederland te willen worden. Diesel grasmaaiers worden vervangen door elektrische robotmaaiers en ballpickers, waarmee zo’n 15.000 liter diesel per jaar wordt bespaard en de dieselrook. Samen met de technische universiteiten van Eindhoven en Delft werkt Loogman aan innovatie op het gebied van robotisering. Verder is het bedrijf bezig met een New Energy Plein. Loogman tanken en wassen ontving het certificaat Erkend Duurzaam Plus voor alle acht wasstraten, die voldoen aan de richtlijnen op het gebied van milieubeleid en energiebeleid.

KPMG: duurzaam

Ook het herhaaldelijk op fraude betrapte KPMG zei tegen te wethouder duurzaamheid en mobiliteit hoog in het vaandel te hebben. Volgens het bedrijf is de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied onder de indruk van wat het doet op dat terrein. Het kantoor van KPMG, gebouwd nadat het vorige was verlaten en jarenlang voor eegstand zorgde, gebruikt warmte-koudeopslag, waardoor het bedrijf meer dan 100.000 m3 gas per jaar bespaart. Wapenfeiten in de strijd om duurzaamheid zijn verder dat KPMG 100% groene stroom gebruikt en medewerkers meer dan 220.000 kg afvalscheiden. In het gebouw werken 3100 mensen. KPMG heeft een speciaal platform voor duurzame mobiliteit met o.a. elektrische vervoer- en fietsregelingen. In de hal zijn de duurzaamheidsresultaten te zien op een scherm.

5 REACTIES

  1. Goed die aandacht die nu besteed wordt aan KPMG. Het bedrijf dat juist onze gemeente heeft opgezadeld met DE milieuverspilling sinds jaren door dat oude gebouw jaren en jaren leeg te laten staan en de gemeente te dreigen met weg te gaan om zo toestemming te krijgen voor dat nieuwe gebouw met de daarbij behorende, ruimtevretende infrastructuur. En nu komt Floor ze lof toezwaaien voor wat milieubesparende maatregeltjes. Kom nou! KPMG is gewoon een bedrijf met een dubieus verleden.

  2. KPMG is een kwaadaardig gezwel. De amateurs van het Amstelveense bestuur heeft zich laten intimideren door professionele woekeraars die wilden profiteren van de unieke locatie van deze woon- en werkplaats naast Amsterdam, Zuidas, Schiphol, A9, A4, A2 en A10. Daarom zitten wij nu opgescheept met grote lege gebouwen.

    De Amstelveense economie draait goed ondanks het gemeentebestuur, niet dankzij.

  3. “KPMG heeft een speciaal platform voor duurzame mobiliteit met o.a. elektrische vervoer- en fietsregelingen”, maar het bedrijf met 3.100 personeelsleden heeft geen bushalte voor de deur die ook ook door bezoekers van het ziekenhuis Amstelland had kunnen worden gebruikt.

  4. Waarom moet wethouder Gordon altijd op iedere foto midden vooraan staan alsof alles om haar draait? Wat dat betreft doet zij niet onder voor de lokale koning van de zelfreclame. Wethouders zijn dienaars van het algemeen belang, niet de baas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.