Om MKB-ondernemers zoveel mogelijk te bewapenen tegen cybercrime is er maandag 10 juli (19.30, inloop van 19.00 uur af) een informatiebijeenkomst, een zogenoemd ‘Ondernemerscollege’, bij KPMG Meijburg & Co aan de Laan van Langerhuize 9. Die wordt georganiseerd door de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA).

Cybercriminelen verleggen steeds meer hun aandacht naar het midden- en kleinbedrijf, citeert de OA het blad Computable van mei. Toch vindt maar dertig procent van dat MKB volgens ABN Amro die cybercriminaliteit een groot risico.

Buitenspel

Veel MKB-ers denken dat die hen niet overkomt, zegt de OA. “Maar het tegendeel is waar. En de gevolgen van cybercrime kunnen ontwrichtend zijn voor een onderneming. Zonder goede bescherming riskeert men dat zijn onderneming de cyberveiligheidstoets van grotere klanten straks niet meer doorstaat.” Zo kan cybercrime dus ondernemingen op diverse manieren buitenspel zetten.

Duistere wereld

Met het Ondernemerscollege treedt men volgens de OA binnen in de duistere wereld van online crime. De OA organiseert de bijeenkomst samen met het Platform Veilig Ondernemen. Men leert er volgens de organisatoren hoe vernuftig cybercriminelen te werk gaan (spannende verhalen gegarandeerd) en waar men op moet letten. En vooral: Hoe men zijn bedrijf kan beschermen tegen hackers, datalekken en online fraude.

Ethische hackers

Mede dankzij het Platform Veilig Ondernemen heeft men de ethische hackers Eric de Jong en Sanne Maasakkers kunnen contracteren. Verder spreken Lara Hemstede, ervaringsdeskundige & professional op het gebied van cybercrime, en de CEO van ESET Dave Maasland. Na dit college beschikhek MKB-ers over de essentiële kennis en vaardigheden die nodig zijn om hun bedrijf te beschermen, belooft de OA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.