Ja, ik weet wel dat er in de Traviatastraat één staat. Een uitzondering. Maar die was wat uit de buurt, dus liep ik met een verkeerd bezorgde brief van Bankrashof naar Stadsplein. In mijn onnozelheid dat ik nog wel een brievenbus tegen te komen.

Ik had beter moeten weten, want service is nou niet de sterkste kant van PostNL. Dat bedrijf zorgde er eerder voor dat, in navolging van een Postkantoor, ook de postbussen uit Amstelveen verdwenen. Wie een abonnement op een postbus heeft (tegen steeds hogere kosten) als Amstelveens bedrijf op particulier moet nu naar Duivendrecht rijden. PostNL houdt vol dat het minder dan vijf kilometer is, maar voor mij is dat 7,5 kilometer. En van anderen nog meer, want ik woon in Bankras (Operabuurt).

Kaalslag

Sinds het bedrijf PostNL een kaalslag pleegde wat brievenbussen betreft, is het een soort speurtocht geworden er een te vinden. Ik liep het gedeelte van de Rembrandtweg af, waar de winkels van het Stadshart zijn. Geen brievenbus te bekennen. Tenslotte die brief maar meegenomen naar de Operarabuurt en daar gepost. Het kon nog. PostNL heeft als oorzaak het monster van de digitale verzending. Ouderen die geen heldzijn op de computer, als zij die al hebben, blijver op de spaarzame brievenbussen aangewezen. Zoals bij de oude PTT. Maar ja, die te vinden is een tweede. Zeker voor mensen met een rollator. Maar daar heeft PostNL geen boodschap aan.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.