In maart praten raadsleden over een aangepast voorstel van B&W over de verregaande samenwerking tussen de lokale zender RTVA en NH Media. Die wilden samen AmstelNieuws stichten. Wethouder Rob Ellermeijer wilde daarvan afzien, omdat er volgens hem geen goed bedrijfsplan bestond voor het nieuwe nieuwsplatform, dat ruim een half miljoen euro zou moeten kosten. Het was de bedoeling over het oude collegevoorstel op 12 februari te praten, maar het college verzoekt nu de gemeenteraad dat pas op 27 mei te doen. Intussen wil de wethouder begin maart wel met raadsleden praten over de criteria die aan de samenwerking moeten worden gesteld.

Ellermeijer wil dan toelichten aan welke criteria hij denkt. Waarnemend voorzitter Roel Smit van RTVA was het in een raadscommissie evident niet met hem eens en vertelde dat alle stukken waren ingeleverd, terwijl de wethouder dat ontkende. Diverse fracties vonden het afblazen van de samenwerking toch wat ver gaan en drongen aan op hervatting van de besprekingen met RTVA en NH Media. Van de gemeente werd € 205.000 euro gevraagd. NH Media zou in natura 270 duizend mille investeren. Ellermeijer stelde voor de begroting, waarop 145 mille voor de zender stond naar beneden bij te stellen tot de wettelijke 85 mille. Intussen zou aan het Commissariaat voor de Media worden geadviseerd RTVA als lokale zender wel een licentie te geven, wat trouwens al in augustus moest gebeuren.

5 REACTIES

 1. Ik schreef het al eerder en schrijf het nu ook. RTVA moet haar bestuur (m.u.v. Roel Smit) én het PBO de laan uitsturen en vervangen. Daar zit ‘m de pijn. De rest is bijzaak.

 2. Sja. Bestuur betekent eigen mensen wegsturen:
  Henk Bleekemolen: PvdA (nr 6 kandidatenlijst ook kandidaat om evt Suzanne Piet in gemeenteraad op te volgen, tot mei 2019 voorzitter PvdA Amstelveen, mede verantwoordelijk geweest voor kandidatenlijst)
  Hans Steenvoorden: PvdA (nr 10 kandidatenlijst en oud-voorzitter)

  En PBO:
  Frans Hellendall, VVD oud-wethouder
  Rien Alink, D66, oud-wethouder
  Frits Suer, bestuurslid secretaris BBA
  Jim Udo, ambtenaar (!) bij de gemeente Amstelveen werk & inkomen en voorzitter OR

  Dit zijn allemaal partijpolitieke mensen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.