Er is weer een nieuwe kinderburgemeester. Als zesde in die functie werd voor een (school) jaar een zekere Bana (10), weer een meisje, woensdag gekozen. Dat gebeurde deze keer in een geheime, redelijk massale bijeenkomst in de raadzaal. Officieel wordt zij op woensdag 7 juli door burgemeester Tjapko Poppens geïnstalleerd.

Uit een groep van twintig kinderen van verschillende basisscholen werd de leerlinge van de Willem-Alexanderschool gekozen. De andere negentien vormen de nieuwe kinderraad van Amstelveen voor 2021-2022.

Pit

Juryvoorzitter en wethouder onderwijs Frank Berkhout zegt enthousiast te zijn over de grote kinderraad. “Dit jaar zitten er weer meer kinderen in de kinderraad. Mooi dat er van bijna alle basisscholen dit jaar een kind vertegenwoordigd is”, zegt hij. Volgens hen worden de Amstelveense kinderen goed vertegenwoordigd en overtuigde de uiteindelijk gekozen Bana de jury met haar vele ideeën, welbespraaktheid en pit. “Ik kijk er naar uit om met haar samen te werken.”

Presenteren

De verkiezingsmiddag op het raadhuis zat vol met opdrachten en presentaties, meldt de gemeente. Er werd onder meer door de kandidaten gespeecht voor de jury en lintjes doorgeknipt kreeg en ieder kinderraadslid kreeg een fotoshoot en een mediatraining. De media waren er dan ook niet bij.

De jury bestond, behalve uit voorzitter Frank Berkhout, ook uit raadscommissielid Guy Muller (PvdA) en raadslid Stieneke Kruijer (Groen Links), hoofdredacteur Amstelkindskrant Marloes Smit en de vorige kinderburgemeester Elina Oranghi.

Op de foto: nieuwe kinderraad en kinderburgemeester (met bloemetjesjurk), samen met de juryleden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.