Een filmopname van de voorstelling van Doornroosje / Sleeping Beauty van The Royal Ballet House is te zien op maandag 20 januari om 19.30 uur in Cinema Amstelveen.

Al sinds 1946 is deze productie van Doornroosje een publiekslieveling in Covent Garden. Met dit klassieke Russische ballet vestigde The Royal Ballet zich in zijn nieuwe thuis na de Tweede Wereldoorlog, en verwierf het faam als een gezelschap van wereldklasse. Zestig jaar later, in 2006, werd de oorspronkelijke enscenering afgestoft en verschenen de prachtige ontwerpen en fonkelende kostuums van Oliver Messel weer op het podium. De betoverende partituur van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski en de oorspronkelijke choreografie van Marius Petipa vormen een schitterende combinatie met de toevoegingen die Frederick Ashton, Anthony Dowell en Christopher Wheeldon voor The Royal Ballet creëerden. Dit ballet weet gegarandeerd elke toeschouwer te betoveren.

Choreografie: Marius Petipa | Toegevoegde choreografieën: Frederick Ashton, Anthony Dowell, Christopher Wheeldon | Muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski.

De volgende balletvertoningen vanuit Londen staan nog op de agenda: The Cellist / Dances at a Gatering (Nieuwe titel i.p.v. Marston & Scarlett) – maandag 2 maart 19.30 uur; Het Zwanenmeer – maandag 6 april 19.30 uur; The Dante-project – maandag 8 juni 19.30 uur.  De voorstelling duurt circa drie uur inclusief twee pauzes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.