Om een totaal vernieuwd knooppunt te krijgen, werden vorige week de laatste wegdekken bij het viaduct Ouderkerkerlaan geplaatst. De operatie duurde vier nachten en werd uitgevoerd door aannemer BAM.

Het wegdek ligt op 48 betonnen zogenoemde liggers van 21,6 meter, met elk een gewicht van 24 ton. Verder plaatste de aannemer 110 funderingspalen, 140 ton wapeningsstaal en 1100 m3 beton voor de wanden en vloeren. Voor de werkzaamheden werd één van de grootst beschikbare telekranen ingezet.

De overstap tussen de tramhalte en het kruispunt wordt verbeterd met bus voorzieningen en fietsenstallingen.

De aannemer maakt veel gebruik van ‘prefabricatie’. Constructie elementen al zijn daarbij voorgebouwd. Op locatie kan alles dan snel in elkaar worden gezet.  De verbreding van het viaduct bij knoop Ouderkerkerlaan is één van de projecten die vooruitlopen op werken aan de A9.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.