Wethouder Floor Gordon reikte donderdag een Duurzaamheidspeld uit aan familie Noordenbos. Die verduurzaamt namelijk langzaam haar woning aan de Thorbeckelaan, door vloerisolatie realiseren. Volgens de gemeente realiseert zij daardoor een besparing op de energierekening.

Vloerisolatie, aangebracht via de kruipruimte, voorkomt optrekkende kou en vocht uit de bodem, waardoor er een fijner en gezonder binnenklimaat ontstaat, zegt de gemeente. Het systeem bij Noordenbos stopt volgens haar de voortdurende verdamping uit de kruipruimte en het isoleert de vloer met thermokussens.

Overlast

Mevrouw Noordenbos, die overigens een paar leidingen moest vervangen, is dat met haar eens. Vloerisolatie is volgens de gemeente een relatief eenvoudige klus. “Het was bij ons in een halve dag geregeld”, vertelt mevrouw Noordenbos. “De overlast viel erg mee. We merken nu al het verschil.” Maar zij s wel benieuwd naar de besparing op de energierekening. Het echtpaar verwacht de investering pas over ongeveer zeven jaar terug te hebben verdiend. Film over vloerisolatie op www.amstelveen.nl/duurzaam: https://www.youtube.com/watch?v=8Yb6e0TYMHg

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.