Ambtenaren bij de gemeente kunnen, als zij niet nood verkeren, een renteloze lening vragen bij hun Sociaal Voorzieningsfonds Personeel. Vorig jaar deden maar twee medewerkers een aanvraag, van wie er één werd gehonoreerd. Men moet wel contribuant zijn van de club, een stichting, waarvoor € 0,11 per maand van het salaris wordt ingehouden. De totale inkomsten worden door de gemeente verdubbeld.

Ongeveer 70% van het personeelsbestand is lid. Het totale ledental steeg vorig jaar iets, naar bijna 700. Overigens kan in bijzondere gevallen, ter beoordeling van het ui drie personen bestaande bestuur, ook aan een niet-contribuant of diens gezin of nabestaanden hulp en / of bijstand worden verleend, voor zover de middelen van het fonds dit toelaten. Deze hulp en/of bijstand wordt alleen dan verleend, wanneer de hulp vragende zich aanmeldt als contribuant.

Schuldhulp

In 2017 was er een noodzaak tot het treffen van een voorziening in verband met twee leningen waarvan de ontvangers uiteindelijk toch in een formeel schuldsaneringstraject zijn beland hetgeen betekent dat het fonds, net als alle andere schuldeisers, maar gedurende drie jaar een zeer klein gedeelte van de oorspronkelijke schuld kan terug verwachten. Er is door SHV (schuldhulpverlening) een klein bedrag gestort op de rekening van het fonds (€ 719,- en € 122,-).

In de loop van tien jaar werd bijna 372.000 euro van het fonds geleend. Vorig jaar werd maar ruim zes mille aan iemand geleend. In vorige jaren ging het vaak om (in totaal) hogere bedragen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.