Vrijdag 7 april om 19.00 uur vertoont Cinema Amstelveen de documentaire ‘Rock City: The Way We’ in Cinema Amstelveen, inclusief een flitsbezoek van Hans VanderBurg van Gruppo Sportivo.

Poppodium P60 en Cinema Amstelveen bieden fans van Gruppo Sportivo een complete avond uit aan.

Ouder

Een film van regisseur Will Wissink over de vijf eigenzinnige rockhelden uit de jaren ’60 en ’70, grondleggers van onze popcultuur. Zij treden nog op met hits van vroeger voor een grote schare aan trouwe fans. Maar de band maakt daarnaast ook nieuwe muziek, waarin de kunst van het ouder worden de boventoon voert.

Muziekscène

Filmmaker en drummer Will Wissink groeide op in de turbulente Haagse muziekscène van de jaren ’60 en ’70 als zoon van de leadgitarist van Willy and his Giants. Na het overlijden van zijn vader raakte hij nieuwsgierig naar hoe het andere legendarische popsterren uit zijn jongensjaren is vergaan. Zeven jaar lang reisde hij door het muzieklandschap van Rudy Bennett (The Motions), Joop Roelofs & Peter Vink (Q65), Nicko Christiansen (Livin’ Blues) en Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo) om te ontdekken wat deze 70 plussers beweegt om nog steeds actief met muziek bezig zijn. Dit leidde tot indringende portretten van eigenzinnige, bevlogen muzikanten die allen bepalend zijn geweest voor onze hedendaagse Nederlandse popcultuur. Gruppo Sportivo treedt vrijdag 7 april om 21.00 uur op bij de buren in P60. Een mooie compleet avondje uit dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.