Een zeer goed bezochte kennismakingslunch voor (top) sporttalenten van het HWC was er vorige week. Leerlingen spraken met talentbegeleiders Berit Gunderson en Ron Berteling van AmstelveenSport en talentcoördinator van het HWC, Matthijs Ran.

Talentcoach Berit Gunderson zei zelf de combinatie tussen haar sport (kunstschaatsen) en haar school te hebben gemaakt en vertelde hoe zij dat deed. Berit “Sport is mijn grootste passie en ik wil altijd streven naar het hoogst haalbare wat voor mij mogelijk is, zowel in sport als in school of werk. In mijn topsportperiode heb ik veel keuzes moeten maken en soms ook dingen moeten laten. Voor mijn gevoel heb ik nooit wat gemist ten opzichte van andere kinderen. Ik werkte iedere dag aan mijn droom en dat gaf mij veel energie. Toch stond school altijd op de eerste plaats. Dit wilde ik zo goed mogelijk combineren met mijn sport. Soms vond ik het moeilijk om te kiezen tussen nog een keer trainen of toch huiswerk maken, vooral voor een grote wedstrijd. Het kwam ook voor dat ik internationale wedstrijden had onder schooltijd. Gelukkig werd ik toen destijds zelf begeleid door Agnes Brunninkhuis van AmstelveenSport en kon ik het beste uit mezelf halen, zowel op school als in mijn sport. Zonder haar hulp, had dit een stuk lastiger geweest. Ik ben blij dat ik nu haar plek heb mogen overnemen en deze ervaring mag delen met de nieuwe talenten.”

Samenwerking

De talenten van het HWC kregen uitleg over de samenwerking van de school met AmstelveenSport. Goed overleg en goede cijfers zijn heel belangrijk als je goed wilt presteren in je sport, hoorden zij. Tot slot maakten de talenten kennis met elkaar in een aantal speeddates. Er werden onderling veel ervaringen, tips en trics uitgewisseld.

Sporttalent?

De talentcoaches van AmstelveenSport en de coördinatoren van alle middelbare scholen in Amstelveen zorgen ervoor dat (top)sporttalenten gewoon op school kunnen blijven én optimaal presteren in hun sport. AmstelveenSport begeleidt niet alleen sporttalenten maar ook musical talenten, muzikanten en modellen. Daarnaast begeleiden we ook basisschool talenten. Wie meer informatie over talentbegeleiding in Amstelveen wil, kan contact opnemen met Berit Gunderson of Ron Berteling talent@amstelveensport.nl of 088-8585104

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.