Met, zoals inmiddels gebruikelijk, de stem van de SP tegen, heeft de gemeenteraad de perspectiefnota aanvaard. Daarin staan de contouren voor de begroting 2022 en daarmee het beleid van B&W.

Vande zestien daarbij ingediende moties haalden drie het niet. Die gingen over het beter naar de omwonenden van het Alleman Kwartier, ingediend door CDA (met steun van de ChristenUnie), en het herijken van het gemeentelijke jongerenwerk, ingediend door SP en GroenLinks.

MBO

Die twee oppositiefracties dienden ook een motie in over statushouders, van wie zij vonden dat de gemeente ook degenen aan die ouder zijn dan 27 jaar een MBO-opleiding moet bieden, in het kader van hun re-integratie en het bestaande re-integratiebudget daarvoor in te zetten. Zij kregen alleen de Lijst Höcker mee.

Dat er kleinere woningen worden gebouwd tegenwoordig komt door de marktprijs, zei wethouder Floor Gordon, die dat ook betreurde. Maar de (te kleine) woningen zijn volgens haar wel kwalitatief goed. Zij denkt dat er best vroeger door omwonenden van bouwprojecten kan worden geparticipeerd, maar waarschuwde alvast dat participatie niet automatisch een groter  draagvlak betekent.

Plantaarns

Een door Lijst Höcker ingediende motie om te onderzoeken of lantarenpalen met groen kunnen worden omgeven, zodat het Plantaarns worden en voor vermindering van stikstof zorgen, kreeg de instemming van alle fracties behalve die van de door Höcker verlaten AVA. Die stemde ook tegen het door haar samen met de ChristenUnie ingediende voorstel het polderpad, een fiets- en voetpad van Uithoorn naar Amstelveen door de Bovenkerker Polder, te veranderen in een schelpenpad.

De SP stemde tegen de door GroenLinks ingediende motie om meer diversiteit onder werknemers in bedrijven te krijgen en zich als gemeente daartoe aan te sluiten bij het platform Diversiteit in Bedrijf.

Inclusie

Unaniem werd het voorstel aangenomen van Groen link (met steun van de PvdA, bbA en D66) een quickscan te plegen om er achter de komen hoe het in Amstelveen qua gemeentelijk beleid staat met de anti-discriminatie van vooral de LHBTI-gemeenschap.

Tegen de pagina vol informatie over de gemeenteraad in de lokale krant stemde alleen Actief voor Amstelveen (AVA). Een voorstel daartoe was ingediend door Burgerbelangen Amstelveen (bbA), samen met CDA, Lijst Höcker, SP en GroenLinks.

Het plaatsen van schaaktafels in de openbare ruimte, te beginnen op schoolpleinen, een voorstel van de ChristenUnie, werd unaniem aangenomen. Hetzelfde geldt voor het voorstel van GroenLinks (en SP, CDA en D66) om in het vervolg ook voor huurders mogelijkheden te scheppen zonnepanelen op hun daken te leggen en daarbij ook naar die van lease-panelen te kijken.

2 REACTIES

  1. Ik denk bij dat voorstel MBO opleiding aanbieden bij statushouders > 27 jaar dat je dan maatwerk moet bieden. Zo is mij iemand bekend die in het land van herkomst medicijnen studeerde, hier een hbo-certificaat kreeg plus een aantekening van zeer hoge motivatie ( en IQ) en nu hier voor apothekersassistent studeert de kans moet krijgen om die studie af te maken of te beginnen. Het zou zonde zijn om deze talentvolle mensen die je tenslotte relatief goedkoop krijgt en een aanwinst zijn voor onze maatschappij een kans te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.