Geldautomaten horen niet meer thuis onder wooneenheden, gezien het risico van plofkraken. Dat is de mening van Actief voor Amstelveen (AVA), die schriftelijke vragen aan B&W heeft gesteld. De fractie in de gemeenteraad zegt zich ernstig zorgen te maken over de veiligheid van inwoners en ondernemers. Zij klaagt voorts over gebrek aan politie in Amstelveen, zoals al velen, onder wie burgemeesters, deden.

Michel Becker (AVA)

De recente golf van op criminaliteit maakt het er volgens AVA niet beter op. De lokale partij noemt onder meer babbeltrucs, woninginbraken, straatroven op Sportlaan, Traviatastraat en de Kermis op het Handelsplein, de plofkraak bij de pinautomaat in Ouderkerk aan de Amstel en de gewapende overval van het AH filiaal in Bovenkerk. “Natuurlijk hebben wij alle waardering voor de politiemensen, oud-politiemensen voor inbraakpreventie en onze Boa’s, die allen met beperkte mogelijkheden en middelen hun best doen”, zegt fractievoorzitter Michel Becker. “Maar de inzet met o.a. in de nacht maar één politie-surveillanceauto, overdag door de week en in het weekend twee, voor een gemeente met meer dan 90.000 inwoners volstrekt onvoldoende.”

Onveilig

Hij vraagt B&W of die wel weten dat door de toenemende criminaliteit een groot deel van de inwoners en ondernemers zich angstig en onveilig voelt. En of dat  college de noodzaak ziet om zo spoedig mogelijk in regioverband meer politie capaciteit af te dwingen (meer blauw op straat), om die angst te minimaliseren. Ook wil hij weten of door de gemeente niet meer ervaren Boa’s (Buitengewoon opsporingsambtenaren) aangesteld kunnen worden om vooral het veiligheidsgevoel in wijken en op pleinen te vergroten.

Geen wooneenheden

Wat AVA betreft zitten pinautomaten onder bijvoorbeeld de wooneenheden verkeerd, zoals nu het geval is op Bourgondische laan 14, Rembrandtweg 653, Amsterdamseweg 533, Sandbergplein 24 en van der Hooplaan 100. Die zouden uit veiligheidsoverwegingen verplicht verplaatst moeten worden naar wijkcentra & gemeentehuis en op vrijwillige basis voor de late uren in Horecabedrijven.

AVA vraagt de gemeente het initiatief nemen tot overleg met de gezamenlijke banken om op parkeerterreinen meer Pin-containers te plaatsen naar voorbeeld RABO bank Groenhof.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.