Behalve een koffieconcert is er een week later, zondag 10 november (17.00 tot 18.00 uur), ook een muzikale vesper in de Kruiskerk aan Van der Veerelaan 30a, waarin muziek van Bach ten gehore wordt gebracht. Om precies te zijn de cantate Also hat Gott die Welt geliebt (BWV 68) van Johann Sebastian Bach. Twee solisten, Nienke Oostenrijk (sopraan) en Christian Peters (bas) verlenen medewerking, evenals een barokorkest dat uit strijkers, continuo en drie hobo’s is samengesteld.

De Vesperscantorij zingt de koordelen en Peter Ouwerkerk bespeelt kist- en hoofdorgel. Liturg is ds. Mirjam Buitenwerf. De kerk is open vanaf 16.30 uur. Dirigent Henk Trommel geeft vooraf voor geïnteresseerden een korte toelichting over bijzonderheden in  de uit te voeren muziek. Er wordt geen toegang gevraagd, wel is er een collecte bij de deur. Meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Cantate 68, Also hat Gott die Welt geliebt, is een ‘rijke’ cantate. Van oorsprong is het een Pinkstercantate, maar ook in deze tijd van het jaar past die inhoudelijk goed. ‘Met de mens die Jezus als haar of zijn voorbeeld aanvaardt, zal het goed gaan’, is de boodschap.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.