Zondag 3 november is er ’s middags van 12.00 tot 13.00 uur een koffieconcert in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a. Twee vooraanstaande musici, Cecilia Bernardini (viool) en Peter Ouwerkerk (orgel), spelen solowerken van Johann Sebastiaan Bach. Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur. Er wordt geen toegang gevraagd, wel is er een collecte bij de deur. Meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

CeciliaBernardini. Foto: Foppe Schutklein

Bach schreef zes werken voor viool solo, waaronder drie vioolsonates. In dit concert wordt de tweede vioolsonate gespeeld, BWV 1003 in a-mineur door de internationaal vermaarde barokvioliste Cecilia Bernardini. Deze Italiaans-Nederlandse is een van de vooraanstaande violisten van haar generatie, geliefd om de warme, ronde klank uit haar Amati-viool uit 1654.  Ze treedt over de hele wereld op.

Ook Peter Ouwerkerk speelt solo een sonate (BWV 530). Het orgel is zijn instrument en hij speelt er een triosonate op: beide handen en zijn voeten spelen elk een eigen melodie. Triosonates horen tot de moeilijkste en meest complexe orgelmuziek die er bestaat. Het concert wordt besloten met een gezamenlijk stuk.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.