Aanstaande vrijdag en in het weekend wordt ernstige verkeershinder verwacht als gevolg van werkzaamheden aan het Zuidasdok, waarvan ook in Amstelveen de gevolgen te merken zijn. Er wordt een gigantisch betonnen dek door de A10 en het treinspoor geschoven. Wegens de operatie zijn de A4 vanaf Badhoevedorp en de A10 richting Utrecht van donderdag 31 oktober 22.00 uur af tot maandagochtend 4 november 05.00 uur afgesloten.

Zuidasdok is een project van onder meer de gemeente Amsterdam, het Rijk en de Provincie Noord-Holland, waarbij de A10 Zuid wordt verbreed en het station vernieuwd. Waarschuwing voor forenzen: Rijd op vrijdag 1 november niet per trein of auto naar of door de Zuidas. Dat geldt ook voor 2 en 3 november.

Westen

Komend van de A10 West is de A10 Zuid afgesloten vanaf knooppunt De Nieuwe Meer, richting de A2 en A10 Oost (knooppunt Amstel). Komend vanaf A4 / Schiphol is de snelweg (A4 en A10 Zuid) afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp. Verkeer wordt omgeleid via de A5 en A9. De oprit S109 richting knooppunt Amstel blijft te gebruiken, net als de A10 Zuid en de A4 richting Schiphol. Ook de metro blijft volgens dienstregeling rijden op station Amsterdam Zuid en RAI.

Omleidingen uit het zuiden

10.000 auto’s per uur

Vooral op vrijdag 1 november verwacht men extreme verkeersdrukte. De A10 Zuid is dan in de richting Utrecht afgesloten. Normaal rijden op de A10 Zuid richting Utrecht 10.000 auto’s per uur in de vrijdagochtendspits. De omleidingsroutes, A5 en A9, hebben onvoldoende capaciteit om dit verkeer te kunnen afwikkelen.

Blijf thuis

Zuidasdok en Rijkswaterstaat raden  autoforenzen dringend aan thuis of elders te werken

Omleidingen vanuit het westen

en de alternatieve routes zo veel mogelijk vrij te laten voor degenen die echt de weg op moeten. De driedaagse afsluiting van de zuidzijde van de A10 Zuid en het spoor is nodig omdat voor het inschuiven van het gigantische dakdeel van de stationspassage zowel treinspoor en wegdek moeten worden verwijderd en weer hersteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.