In de Week tegen Eenzaamheid (van 30 september tot en met 7 oktober), waaraan in Amstelveen de naam ‘Week van de Ontmoeting wordt gegeven, zet Specsavers in het winkelcentrum zich op verschillende manieren in om een steentje bij te dragen aan de strijd tegen eenzaamheid. Onder meer is op woensdag 6 oktober pianist Wibi Soerjadi dat vanaf 19.00 uur te zien in de Leger des Heils buurthuiskamer ‘Bij Bosshardt’ in Amsterdam Zuidoost.

Dat concert wordt georganiseerd in samenwerking met ‘het leger’.

Groeiend probleem

Specsavers zet zich in om aandacht te vragen voor het groeiende probleem rondom eenzaamheid. Winkelpersoneel krijgt bijvoorbeeld een korte training van de Luisterlijn om signalen van eenzaamheid bespreekbaar te maken. Daarbij krijgen medewerkers tips over hoe ze het gesprek aan kunnen gaan met klanten over dit thema en hoe ze hen handvatten kunnen bieden voor mogelijke hulp.

“Dagelijks zijn we met onze klanten in gesprek over hun behoeften rondom oog- en hoorzorg”, zegt Rob Walther van Specsavers Amstelveen. “In de gesprekken met onze opticien of audicien kunnen signalen van eenzaamheid naar voren komen. Omdat dit vaak een beladen thema is, zijn we blij dat we hieraan samen met het Leger des Heils en de Luisterlijn op een laagdrempelige ons steentje kunnen bijdragen.”

Concert Wibi Soerjadi 

Daarnaast organiseert Specsavers tijdens de Week tegen Eenzaamheid een concert in samenwerking met het Leger des Heils. Al ruim een jaar steunt iedere Specsavers-winkel een buurthuiskamer van het Leger des Heils, een plek waar buurtgenoten op een laagdrempelige manier in contact kunnen komen met elkaar. In Nederland zijn inmiddels 100 buurthuiskamers. Die in Amsterdam Zuidoost wordt door Specsavers Amstelveen gesteund.

Joint-venture

De 142 oog- een hoorzorgwinkels in de Specsavers keten worden gerund op joint-venture basis onder leiding van lokale partners. Het van oorsprong Britse familiebedrijf is sinds 1997 in Nederland. Specsavers Nederland boekte in 2019/2020 een omzet van € 156 miljoen.

Ook bij het Leger des Heils weet men wat de impact van eenzaamheid is. De buurthuiskamers spelen een belangrijke rol in de bestrijding ervan. Omdat muziek verbindt en Specsavers samen met het Leger des Heils graag mensen met elkaar in contact brengt, organiseren die partijen een live concert van pianist Wibi Soerjadi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.