Samen Amstelring Dagbesteding organiseert P60 in zijn café de gratis show ‘My Generation’ voor senioren op dinsdag 5 oktober (15.00 uur). Het wordt een programma van ‘golden oldies’ met Harald Veenstra. Ook in P60 start die dinsdag het gelijknamige (My Generation) senioren rockkoor, dat elke dinsdag repeteert in P60.

Elke eerste dinsdag van de maand is er overigens een evenement voor senioren. Dat is ‘voor alle ouderen uit Amstelveen die niet achter de geraniums gevonden willen worden en niet alleen de bingo zien als hun favoriete uitje’, zegt P60.  Contact voor o.a. het koor via Mygeneration@amstelring.nl of telefonisch via 06 14646643 (Misha de Jong)

Show

Op dinsdagmiddag 5 oktober gaan bezoekers onder leiding van zanger Harald Veenstra met elkaar terug naar de grootste hits uit de jaren ‘60 en ‘70. Naar het begin van de popmuziek. Dat betekent mee zwijmelen met Elvis, Jim Reeves en Cliff Richard maar ook The Beatles en The Every Brothers komen voorbij.

Net als de aanstekelijke muziek uit de film Grease en de absolute topgroep in de jaren ‘70 ABBA, alsmede ons eigen ‘Una Paloma Blanca’ en ‘Missisippi’.  Het waren de jaren waarin BZN, The Cats, Maywood en Luv’ internationaal beroemd werden. Ook de Nederlandstalige meezingers deden het goed. André Hazes scoorde hit na hit, net als Conny Vandenbos, Willeke Alberti, Nico Haak en Rob de Nijs.

Tijdloze muziek dus, die ook de net wat jongere ouderen aanspreekt. Als Lee Towers zingt:‘You never walk alone’ doet iedereen uit volle borst mee. Feest dus in het Golden Oldies Café. Na het optreden van Veenstra kan er worden meegedaan aan een muziekquiz voor mensen die zichzelf niet al te serieus nemen (tijdens spelletjes).

Senioren Rockkoor

Alle ouderen uit Amstelveen worden uitgedaagd zich aan te sluiten bij het Senioren Rockkoor. Van 12 oktober zingt dat dus elke dinsdag onder leiding van dirigent Boris Kothuis, bekend van de reguliere popkoren in Haarlem, Hoofddorp en Amstelveen. Dinsdag 12 oktober is een kostenloze open repetitie om de sfeer te proeven en voor iedereen toegankelijk.

Het koor is geïnspireerd op de Britse band The Zimmers. De leadzanger van The Zimmers is 90 jaar oud en het oudste bandlid 100. Initiatiefnemer Tim Samuels wilde met The Zimmers een aanklacht maken tegen de manier waarop er met ouderen wordt omgegaan. Hij maakte hen krachtig zichtbaar door hen in een studio met elkaar te verenigen. Inmiddels hebben ze verschillende hits op hun naam staan, waaronder een cover van My Generation van The Who.

My Generation Amstelveen

Bij het koor in Amstelveen kan zich aansluiten. En dat geldt ook voor de culturele middagen. Een gouden stem of zangervaring is geen vereiste, goede zin des te meer. Wie graag meedoet, maar (o.a. vervoers) hulp nodig heeft kan dat laten weten, opdat een passende oplossing wordt gezocht.

Het Cultuurcafé is gratis en de koor-repetities kosten €8,00 per keer, inschrijven kan op: www.P60.nl of aan de kassa van P60.

Voor meer informatie: Mygeneration@amstelring.nl of nummer 06 14646643 (Misha de Jong)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.