Met schoonveegactie, gericht op zogenoemde weesfietsen in Middenhoven, is Handhaving begonnen. Verwaarloosde wrakken die niet meer zijn te berijden. Er staan er in de wijk 179, die alle zijn gestickerd met de waarschuwing dat het zou gebeuren. Daarvan bleven er 76 achter die zijn verwijderd. De waarschuwing bleek kennelijk voor de andere eigenaren genoeg om hun fietsen zelf weg te (laten) halen.
Eind oktober besloot het college van B en W de gehele gemeente aan te wijzen als gebied waar een verbod op weesfietsen geldt.
Stadshart
Er werd ook een schoonveegactie aangekondigd. Na Middenhoven is daarvoor het Stadshart aan de beurt, waar al meer dan vijfhonderd verwaarloosde fietsen voorzien van een waarschuwingssticker. “Achtergelaten en verwaarloosde fietsen zijn een grote ergernis onder inwoners”, zegt wethouder Herbert Raat (handhaving). “Daarom pakken we het in één keer grondig aan en vegen we de komende tijd de fietsenstallingen wijk voor wijk schoon. Hierdoor komt er meer stallingsruimte vrij voor fietsers.”
Fietsen verwijderen
Fietsen of bromfietsen en vergelijkbare vervoersmiddelen mogen niet langer dan veertien dagen onafgebroken in een stallingsruimte staan. Handhaving plaatst eerst waarschuwingsstickers op ongebruikte fietsen, waarop staat dat de fiets is aangemerkt als weesfiets en binnenkort wordt verwijderd. Eigenaren krijgen twee weken de tijd om hun fiets zelf weg te halen. De niet opgehaalde fietsen worden vervolgens opgehaald en opgeslagen op een locatie van de gemeente en dertien weken bewaard. Fietsen waarvan de economische waarde verwaarloosbaar is, worden na twee weken vernietigd.
Verwijderd?
Men kan nog de verwijdering melden via het meldsysteem Fixi (www.amstelveen.nl/fixi), in de categorie ‘Weesfietsen en fietswrakken’ en de omschrijving (merknaam, kleur en eventuele andere specificaties van de fiets) opgeven. Op afspraak kan de fiets, na controle van het eigenaarschap en het meebrengen van de sleutel van het (ketting)slot, op woensdagen tussen 12.00 en 14.00 uur worden opgehaald tegen €25 administratiekosten. Fietsen die achterblijven worden geruimd of krijgen een nieuwe eigenaar via onder meer Ons Tweede Thuis.
Fijn dat de hr Raat de fietswrakken bij het verpauperde winkelcentrum Waardhuizen maar overslaat.
“Achtergelaten en verwaarloosde fietsen zijn een grote ergernis onder inwoners”, zegt wethouder Herbert Raat (handhaving).”
Ja, dat zijn zij al vele vele jaren zonder dat de zogenaamde wethouder van Stadshart, Verkeer, Handhaving, Cultuur, Hobby & Lobby iets deed om de fietsenchaos aan te pakken.
https://photos.app.goo.gl/PccvrMgHUXf2PZfP8
Democratie betekent dat zo’n zwetskous wordt gekozen, herkozen en herkozen.