Van vrijdag 2 december 20.00 uur tot maandag 5 december 05.00 uur is afrit 4 Ouderkerk aan de Amstel van de A9, komende uit de richting Schiphol, afgesloten. Bovendien is deze afrit in de nachten van 1 op 2 december en van 5 op 6 december afgesloten van 23.00 tot 05.00 uur.

In opdracht van Rijkswaterstaat, verbreedt aannemer VeenIX de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting. Ter hoogte van Amstelveen wordt de A9 verdiept aangelegd.

Omleidingen

Er is een omleiding ingesteld. Hierbij dient het verkeer rekening te houden met circa 10 minuten extra reistijd. Verkeer komende uit de richting Schiphol rijdt de afgesloten afrit voorbij en wordt dan omgeleid via de A2, om vervolgens te draaien bij de afslag Abcoude en rijdt via knooppunt Holendrecht terug over de A9. Aan die zijde van de A9 is afrit 4 Ouderkerk aan de Amstel wel open.

Het lokale verkeer vanuit Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen wordt met gele borden omgeleid.

Kazernepad

In verband met asfalteringswerkzaamheden aan het Kazernepad van donderdag 24 november t/m 29 november wordt het fietspad tussen de Molenweg en de Nieuwe Karselaan afgesloten. Fietsers worden omgeleid via de Spoorlaan.

Burg. A. Colijnweg

Tot en met december is er buiten de spits regelmatig een rijstrook op de Burgemeester A. Colijnweg afgesloten om tijdelijke rijstroken (bypass) aan de zuidkant van de A9 aan te leggen. Deze bypass is nodig om ruimte te maken voor de bouw van de verdiepte ligging. Hiervoor worden de bruggen van de A9, over de Sierkade en Bleekerskade, uitgebreid. Naast de bestaande bruggen komen extra tijdelijke bruggen.

Tot en met woensdag 16 november is de Bleekerskade volledig afgezet voor het verkeer. (Brom)fietsers worden omgeleid via de Burgemeester A. Colijnweg, Amsterdamseweg, Katerstraat en Landscheidingskade.

Oranjebaan (Noord)

Tot en met vrijdag 23 december zijn het voet- en fietspad langs de Oranjebaan (noordzijde) tussen de Camera Obscuralaan en Beneluxbaan volledig afgesloten. (Brom-)fietsers en voetgangers worden omgeleid via de oversteek bij Camera Obscuralaan en via de oversteek bij de Klaasje Zevenster. Tegelijkertijd vervalt de bushalte (bus 171) aan de noordzijde Oranjebaan gedurende de gehele uitvoeringsperiode. Er worden verkeersregelaars ingezet om in- en uitvoegend bouwverkeer te begeleiden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.