Communicatie niet de sterkste kant van Rotary. De lokale krant krijgt misschien nog wel een tip als er iets door die club wordt georganiseerd, maar media horen consequent niets. Heb nog wel eens geschreven waarom dat zo was, maar kreeg niet eens antwoord. Een euvel waaraan alle zogenoemde serviceclubs lijden.

Ter gelegenheid van het 50-bestaan van Rotary Club Amstelveen is er  een Jeugd Muziekfestival op zondag 10 juni op om 13.00 en 16.00 uur in de schouwburg, last ik in de krant. Basisscholen en diverse orkesten van de Muziek- en Dansschool Amstelveen (MDA) doen er aan mee. Een halve eeuw al weer. Ik herinner me nog een oprichting van die club. Er werd een feestdag gehouden die eindigde in de Heinekenkelder.

Als verslaggever van de toenmalige enige krant in de stad, het Amstelveens Weekblad, mocht ik mee, mits geen namen werden genoemd. Wat mij een unieke gelegenheid bood om ook bedenkelijke verhalen uit anonieme monden op te tekenen. De eerste leden hadden hun vrouwen meegenomen en die waren, vooral naarmate hun promillage alcohol steeg, daar goed voor.

Klaagzang

Over die anonimiteit kreeg ik trouwens later weer een klaagzang van een lid, maar ja, orders van het bestuur, kon ik zeggen. Er waren trouwens veel mensen van het toenmalige Nicolaas Tulp Ziekenhuis bij, hoewel eigenlijk allerlei beroepsgroepen moesten zijn vertegenwoordigd, een stelregel die men kon omzeilen door het – desgevraagd – op te wijzen dat binnen dat er ziekenhuis nu eenmaal diverse disciplines waren. Verder was er een operazanger uit Nes bij en beeldhouwer Pieter de Monchy met zijn vrouw.

Het is bij die ene Rotary Club niet gebleven. Er zijn er inmiddels drie in Amstelveen. Van één ervan hoor ik zo nu en dan wel eens wat. Niet van die eersteling dus. Zodat de informatie over dat Muziekfestival voor kinderen weer is gejat. Hoewel het volgens Rotary misschien wel geheim moest blijven, want die club heeft nu eenmaal een ondoorgrondelijke wijze van communiceren…

18 REACTIES

 1. “De lokale krant krijgt misschien nog wel een tip als er iets door die club wordt georganiseerd, maar media horen consequent niets,” schrijft Johan Bos.

  Is de lokale krant geen medium en dit particuliere weblog wel? Alles is anders in Amstelveen.

  JB wil nog altijd als journalist worden beschouwd en behandeld, zonder overigens aan journalistieke regels te willen voldoen.

  • De journalistieke regels volgens app dan wel . Een heer die al bij vele fora eruit is gegooid, omdat hij zichzelf vaak als bij een kras in een grammofoonplaat maar bleef herhalen. Hij vindt het hier niet democratisch toegaan. Ja Johan verwijdert wel eens wat, maar hij is de redacteur. Dus dat is zijn goede recht. Bij mij heeft hij het ook wel eens gedaan. Nou en!
   Voor de rest als die serviceclubs niet naar buiten willen treden, is dat toch enkel lachwekkend. Als je hun doelstellingen leest zijn die hoogstaand, maar als je daarnaast zo bang bent dat een individueel lid naast het potje plast, dat je de publiciteit maar weglaat, komt er van al die fraaie doelstellingen toch ook niets terecht. Jammer en dom, dom, dom.

   • Kees, die journalistieke regels heb ik niet verzonnen. Iedere betrokken burger en nieuwsconsument kent ze of zou ze moeten kennen. Zij staan bovendien in handboeken die u maar eens moet lezen om er een oordeel over te kunnen hebben. U mag ze ook van mij lenen, als ik ze maar netjes terugkrijg.

    Itt wat u herhaaldelijk beweert, kan ik kan op alle fora terecht, want ik schend nooit regels van wet, fatsoen en gebruiksvoorwaarden.Ik ben echter geen slijmbal die probeert om bij redacties in het gevlij te komen.

    • Ik zeg gewoon wat ik vind soms pro soms contra, als je dat slijmen vindt prima! Ik kan me nog ene hr van Waning herinneren in wiens ogen de hr. Raat niets maar dan ook helemaal niets goeds kan doen door een partijgenoot van deze werd uitgenodigd om onder genot van een kopje koffie wat te babbelen over wat zaken. Kijk dat noem ik nou een slijmbal van de bovenste plank , omdat hij doorgaans deze partij kan schieten, maar toen mocht hij babbelen. Vindt u dat ook niet dan een supersnob en superslijmbal.

    • Wat is er verkeerd aan praten? Ik ben bereid om met iedereen te praten, maar het liefst met mensen met wie ik het oneens ben. Dan gaat het tenminste ergens over. Met Kees Noomen van de VVD heb ik geen enkele moeite. Met Herbert Raat zou ik ook heel graag van gedachten wisselen, want met hem heb ik grote verschillen van inzicht.

     • De man die met zoveel woorden Herbert Raat heeft beschuldigd van wanbeleid, foute beslissingen, hobbyisme en onvoldoende capaciteiten, wil nu graag met hem van gedachten wisselen wegens ‘grote verschillen van inzicht’.

      Hypocrisie next level.

     • @CeeBee. Voor dit gedrag moeten ze nog een woord uitvinden. Het zou wel handig zijn want dan kan het gelijk worden opgenomen in de DSM 5.

     • Trouwens ik kan me best voorstellen dat de hr. Noomen zo’n kermisattractie als RvW in levende lijve wilde aanschouwen. Daar had hij best 2 kopjes koffie voor over.

   • JB, u schreef dat de lokale krant misschien nog wel wordt getipt als de Rotary iets organiseert, maar ‘de media’ (u dus) niet. Dat ging niet over vroeger maar over nu. U beschouwt uw weblog dus als een medium maar het Amstelveens Nieuwsblad niet.

 2. CeeBee, het weinig zin om alleen van gedachten te wisselen met geljjkgestemden mensen. Daarom reageer ik ook altijd op jouw op- en aanmerkingen, ook al zijn die meestal persoonsgericht en helaas zelden inhoudelijk en zinvol.

  Discussie is de motor van een democratie

  Met Raat is te weinig gediscussieerd over bij voorbeeld de verkeersgoot A9, Stadshart, handhaving, communicatie, trambaan (fietsbaan), ov-haltes, ict, hobbyprojecten zoals bunker, Poelbad en Randwijcklaan. Zodoende gaan veel dingen fout.

   • Tja, je noemt iemand bijvoorbeeld ‘wetbreker Raat’ of ‘RaatPoetin’ en dan beschuldig je anderen van persoonsgerichtheid. Het is zo mogelijk nóg hypocrieter en zou van mijn stoel vallen van het lachen als het niet zo treurig was.

 3. Die betitelingen slaan op de manier waarop Raat zijn functie uitoefent, niet op zijn persoon.

  Een wethouder die wetten en zelfs zijn eigen regels (scooter-, alcohol- en rookverbod) niet handhaaft, is een wetbreker. ‘RaatPoetin’ is een passende benaming voor een eigenzinnige bestuurder die tegenspraak en oppositie uitschakelt.

 4. Discussiëren met opponenten wordt door CeeBee en Kees beschouwd als een symptoom van een geestesziekte die een plaats verdient in DSM-5 (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders).

  Wie het niet met deze heren eens is, is dus per definitie geestesziek.

  Op deze manier is een fatsoenlijk publiek debat kansloos, en dat geldt ook voor de lokale democratie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.